Κοζάνη: Δύσκολη η κατάσταση στα Νοσοκομεία- Ζητούμενο η εύρεση κλινών - OlaDeka

Κοζάνη: Δύσκολη η κατάσταση στα Νοσοκομεία- Ζητούμενο η εύρεση κλινών

Μεγάλος είναι ο όγκος των ασθενών που καλούνται να διαχειριστούν τα Νοσοκομεία της Π.Ε Κοζάνης με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.  Τις τελευταίες ημέρες ύποπτα και θετικά στον ιό κρούσματα, μεταφέρονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και σε Μονάδες Υγείας στα  Γρεβενά και την Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλινικές covid 19 είναι γεμάτες και στα δυο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από ασθενείς με κορονοϊό, ενώ προς έλλειψη κλινών οδεύουν και τα υπόλοιπα  Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Η έλλειψη κλινών για νοσηλεία είναι και παραμένει το ζητούμενο και στο τραπέζι των απανωτών συσκέψεων που γίνονται καθημερινά.

Σε εφαρμογή μπαίνει το πλάνο Β΄με την εσωτερική μετακίνηση ασθενών σε κλινικές που μετατρέπονται σε covid 19, ενώ εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί και εφόσον χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί και το πλάνο C΄, οπότε θα χρησιμοποιηθεί  η ψυχιατρική κλινική για να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες κλίνες.

Αυτό συζητήθηκε  στην χθεσινή σύσκεψη, παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, όπου στο τραπέζι μπήκαν όλα τα δεδομένα, ακόμα και της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών προς αναζήτηση παθολόγων και αναισθησιολόγων.

Από την πλευρά τους οι Ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει την στήριξη τους για να συνδράμουν, λειτουργώντας, όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης, ιδιωτική δομή υγείας εφόσον αποφασιστεί, για νοσηλεία θετικών στον ιό πολιτών.

Την ίδια ώρα, παραμένει η ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα Νοσοκομεία της περιοχής.

ΕΡΤ – Δέσποινα Αμαραντίδου

Η ιστοσελίδα efkozani.gr γράφει:

Σωρηδόν τα περιστατικά στα επείγοντα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Συγκινητικός ο αγώνας που δίνουν οι γιατροί του κρατικού νοσοκομείου Κοζάνης. Μέρα νύχτα με αυταπάρνηση, άοκνα και με πίστη στον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν, «οπλισμένοι» με την  ισχυρή θέλησή τους, προσφέρουν τα πάντα στους ασθενείς, οι οποίοι σωρηδόν, αυτές τις μέρες προσέρχονται στο νοσοκομείο, αναζητώντας εναγωνίως την υγειά τους! Κι εκεί συναντούν τις ελπίδες που αναζητούν, που ζωντανεύουν στα πρόσωπα των ίδιων προσώπων των γιατρών!

Οι γιατροί προσηνείς και ευπροσήγοροι προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, μαζί με ένα χαμόγελο προς τον κάθε ασθενή τους, τονώνοντας έτσι το ηθικό του και αναπτερώνοντας τις ελπίδες του!

Τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα, οι ασθενείς (κυρίως με covid) κατακλύζουν το τμήμα των επειγόντων περιστατικών κι εκεί οι γιατροί αξιολογούν την περαιτέρω πορεία τους.

Η φωτογραφία «μιλάει» πολύ εύγλωττα, είναι δε και απάντηση, «αφοπλιστική» μάλιστα, σε όσους κακόβουλους και κακόπιστους, ελαφρά τη καρδία και ύπουλα, πισώπλατα και παρασκηνιακά, διατυμπανίζουν τα περί του αντιθέτου!

Εύγε σε όλους τους λειτουργούς της Υγείας… γιατρούς και νοσηλευτές!!…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria