Καστοριά - Εμβολιασμός για τον έλεγχο της διασποράς του Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου - OlaDeka

Καστοριά – Εμβολιασμός για τον έλεγχο της διασποράς του Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιεί ότι παρέλαβε είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) δόσεις εμβολίου κατά του οροτύπου 4 του ιού του Καταρροϊκού Πυρετού. Η δαπάνη για την αγορά των ανωτέρω εμβολιακών δόσεων, καλύφθηκε από την Π.Ε. Καστοριάς (20.000 δόσεις) και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (5.000 δόσεις).

Σύμφωνα με το υποβληθέν από τη Δ/νση Κτηνιατρικής της Π.Δ.Μ. πρόγραμμα, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τα υγιή ζώα των θετικών εκτροφών και θα συνεχιστεί περιφερειακά αυτών, έως εξαντλήσεως των 25.000 δόσεων. Για τις υπόλοιπες εκτροφές, εφόσον ο κτηνοτρόφος επιθυμεί  να προβεί σε εμβολιασμό των ζώων του, το κόστος δαπάνης για την αγορά των εμβολίων καλύπτεται από τον ίδιο.

Η διάθεση των εμβολίων που διαθέτει η υπηρεσία μας, θα γίνει στους ιδιώτες κτηνιάτρους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό των ζώων των θετικών εκτροφών και πέριξ αυτών, κατόπιν συνεννόησης με τους κτηνοτρόφους, ώστε να καθοριστούν οι απαιτούμενες για κάθε εκτροφή εμβολιακές δόσεις.

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι πρέπει να δηλώσουν στην υπηρεσία μας τον ιδιώτη κτηνίατρο της επιλογής τους έως την 13η Απριλίου 2021.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση (Τηλ. επικοινωνίας : 2467071799, 2467021978).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria