Θετικοί παρά το εμβόλιο κορονοϊού: Τα 2 σενάρια για τα κρούσματα στο Γεννηματάς - OlaDeka

Θετικοί παρά το εμβόλιο κορονοϊού: Τα 2 σενάρια για τα κρούσματα στο Γεννηματάς

Δύο μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξηγούν το φαινόμενο στο Γεννηματάς με εμβολιασμένους υγειονομικούς να ανιχνεύονται θετικοί στον κορονοϊό

Το ενδεχόμενο να προσβλήθηκαν από το στέλεχος της αφρικανικής μετάλλαξηςτου κορονοϊού που δεν καλύπτει πλήρως το εμβόλιο της Pfizer, είτε να βρίσκονται στο 9,5% που το συγκεκριμένο εμβόλιο δείχνει να είναι μην το ίδιο δραστικό είναι τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τους υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και νόσησαν, σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας και διευθυντή της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Ροηλίδη.

«Δεν είναι ανύπαρκτη η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος που έχει εμβολιαστεί αλλά δεν νοσεί σοβαρά», τονίζουν στο ethnos.gr τόσο ο κ. Ροηλίδης όσο και οι καθηγητής στο ΑΠΘ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Σίμος Μεταλλίδης, και επίκουρος καθηγητής στο ΑΠΘ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Σμυρνάκης με αφορμή τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εμβολιασμένους υγειονομικούς και το κλείσιμο δύο κλινικών στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στην Αθήνα. Όπως εξηγούν και οι τρεις τα εμβόλια συμβάλλουν στο να μειώσουν τη σοβαρή νόσο που σημαίνει στην πραγματικότητα τη νοσηλεία. «Δεν είναι κάτι ανησυχητικό το περιστατικό στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ δραστικό, μειώνοντας τη βαριά νόσηση. Δεν έχει ελεγχθεί ότι προλαβαίνει όμως και τη μετάδοση».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria