Επιστολή Ενώσεων Αστυνομικών για παραμεθόριο επίδομα - OlaDeka

Επιστολή Ενώσεων Αστυνομικών για παραμεθόριο επίδομα

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

                                                                                         12 Απριλίου 2021

Προς

1.- Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Τασούλα Κωνσταντίνο. (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ) 

 2.- Βουλευτή Ν.Δ Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο.

3.- Βουλευτή  Ν.Δ Φλώρινας κ. Αντωνιάδη Ιωάννη.

4.- Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού Μακεδονίας κα. Αντωνίου Μαρία.    

Κοινοποιείται:

1.- Υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα (Διά μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ).

2.-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη Μιχάλη  (Διά μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ).

3- Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θόδωρο (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

4.- Βουλευτές Νόμων Θεσπρωτίας,Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας, Φλώρινας.

5– Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

6.- Μ.Μ.Ε   

Θέμα: «Υπόμνηση – Επικαιροποίηση του από 29/05/2020 κοινού εγγράφου των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας ,Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας και Φλώρινας που αφορά τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών»

 Αξιότιμε κ Πρόεδρε,  

 Κύριοι Βουλευτές ,

 Κυρία  Αντωνίου, 

       Οι διαλαμβανόμενες στο θέμα Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκπροσωπώντας 3000 και πλέον συναδέλφους,  αποστείλαμε την 29/05/2020 προς τα συναρμόδια Υπουργεία  κοινή επιστολή στην οποία αναλύουμε τεκμηριωμένα όλα τα ουσιαστικά και τα τυπικά κριτήρια που μας δίνουν το δικαίωμα να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών.

   Ένα αίτημα καθόλα δίκαιο που ακόμα και εσείς οι ίδιοι με τις : α) υπ’ αριθμ 4427 από 16-03-2018 και β) υπ’ αριθμ 7528 από 10-07-2018 σχετικές επερωτήσεις ως Βουλευτές της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης είχατε επισημάνει την καταφανέστατη αδικία επικαλούμενοι μάλιστα  ότι για την κάλυψη του εν λόγω επιδόματος δεν προκύπτει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

     Διανύουμε ήδη τον 21ο μήνα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τα δεδομένα για εσάς  άλλαξαν και από Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης  βρίσκεστε ήδη στο τιμόνι της Χώρας.

    Για εμάς τους  Έλληνες Αστυνομικούς της Ελληνοαλβανικής μεθορίου τα δεδομένα παραμένουν ίδια. Εξακολουθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες προστασίας των συνόρων από παράνομη μετανάστευση, λαθρεμπόριο και λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες, εξακολουθούμε να υπηρετούμε στην εσχατιά της πατρίδος μας στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας μας και βεβαίως εξακολουθούμε να βιώνουμε την άνιση επιδοματική μεταχείριση.         

     Δεδομένου ότι η άποψη σας (όπως προκύπτει από τις σχετικές επερωτήσεις σας) είναι να μη διχάζεται το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας  με τη  δημιουργία ενστόλων  δύο ταχυτήτων αλλά και ότι θα πρέπει η πολιτεία να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, σας καλούμε για μία ακόμη φορά να εντάξετε στα πλάνα σας και να δρομολογήσετε τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών  και  αιτούμαστε την άρση της διακριτής αυτής μεταχείρισης εις βάρους των μελών μας, με επέκταση των νομοθετικών ρυθμίσεων για το σύνολο των ομοειδών κατηγοριών.

     Για την πληρέστερη όμως ενημέρωσή σας θα επιθυμούσαμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας αναπτύξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας.

                                                      ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. 

                                          ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ   –  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ –    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ –    ΚΕΡΚΥΡΑΣ  –  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΝΑΚΟΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΗΣ  ΜΠΟΖΙΚΗΣ  ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ  Βασίλειος              Ανέστης                   Ιωάννης        Νικόλαος          Ιωάννης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria