Βελιγράδι: Ξεκινά η πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Σερβίας - OlaDeka

Βελιγράδι: Ξεκινά η πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Σερβίας

Με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων τους Ελλάδα, Κύπρος και Σερβία συμμετέχουν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στην πρώτη τριμερή συνάντηση που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι. Ειδικότερα, πρόκειται να εξεταστούν οι προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια. Τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς. Όπως έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- Σερβίας, οι περιφερειακές εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Αμέσως μετά τη διμερή συνάντησή του με το Σέρβο υπουργό Εξωτερικών ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός, διαδοχικά, από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρόεδρο της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πατριάρχη των Σέρβων, μακαριώτατο Πορφύριο Α’.

EURONEWS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria