WSJ: Παγιδευμένη στις μεταλλάξεις του κορονοϊού η ανάκαμψη στην Ευρώπη - OlaDeka

WSJ: Παγιδευμένη στις μεταλλάξεις του κορονοϊού η ανάκαμψη στην Ευρώπη

Η πίεση που ασκείται από τα πιο μεταδοτικά στελέχη του κορονοϊού είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το όφελος από τους εμβολιασμούς, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει νέα έξαρση του κορονοϊού καθώς η πίεση που ασκείται από τα πιο μεταδοτικά στελέχη του είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το όφελος από τους εμβολιασμούς, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ενα κλίμα απαισιοδοξίας και απογοήτευσης επικρατεί στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις είναι παγιδευμένες μεταξύ των υποσχέσεων τους για πρόοδο και της ωμής επιδημιολογικής πραγματικότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η WSJ σημειώνει ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώνονται γρήγορα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία από τον Ιανουάριο, καθώς οι εμβολιασμοί στους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες απογειώθηκαν, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη τα νέα κρούσματα αυξάνονται ξανά από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι στις ΗΠΑ, που ήταν υψηλότεροι από ό,τι στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό για το μεγαλύτερο διάστημα του 2020, είναι πλέον χαμηλότερα από της Ευρώπης.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η εξάπλωση της πιο επιθετικής βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού οφείλεται για την επιδείνωση της πανδημίας, υπονομεύοντας τις κοπιώδεις προσπάθειες για τον έλεγχο της πανδημίας μετά το φθινόπωρο με μία σειρά περιοριστικών μέτρων που ανέκοψαν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι κυβερνήσεις και οι ειδικοί για τη δημόσια υγεία λένε ότι μόνο ένας συνδυασμός επιθετικών εμβολιασμών και σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας μπορούν να νικήσουν την πρόσφατη ανάκαμψη της πανδημίας.

Ωστόσο, σημειώνει η WSJ, οι προσπάθειες της Ευρώπης εξακολουθούν να υποφέρουν από τη βραδύτητα στον εφοδιασμό και την έγκριση των εμβολίων από την ΕΕ, τις καθυστερήσεις στην παραγωγή των εμβολίων και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στη χρήση των διαθέσιμων δόσεων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria