LIVE - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά - OlaDeka

LIVE – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και τα νέα μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργείο Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ενημέρωση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18:00 όπως έχει καθιερωθεί, στη συνέχεια πήρε αναβολή για τις 18:30 και τελικά έχει νέα καθυστέρηση και αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 19:00. 

Η καθυστέρηση έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ήθελαν ότι πριν από τις ανακοινώσεις έχει προηγηθεί μια εξαιρετικά δύσκολη συνεδρίαση των ειδικών της επιτροπής καθώς οι 32 επιστήμονες, έχουν στα χέρια τους επιδημιολογικά στοιχεία, που δεν επιτρέπουν ιδιαίτερα περιθώρια χαλάρωσης. Οι λοιμωξιολόγοι, που βλέπουν το ιικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και δη στα μεγάλα αστικά κέντρα να χτυπάει «κόκκινο» δεν φαίνεται πως ανάβουν πράσινο φως για να επιστρέψει άμεσα η οποιασδήποτε μορφής κανονικότητα.

Δείτε live την ενημέρωση:

Οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η εισήγηση των ειδικών για την άρση μέτρων στο lockdown φαίνεται είναι αρνητική για μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν θα ισχύει ο περιορισμός για μετακίνηση εκτός δήμου με τα πόδια, σε απόσταση 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι εισηγήσεις των ειδικών της επιτροπής για τα νέα μέτρα στο lockdown είναι οι ακόλουθες:

  • Μετακίνηση από δήμο σε δήμο χωρίς περιορισμό αποκλειστικά για πεζούς – Συνέχιση της απαγόρευσης για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο
  • Άνοιγμα κομμωτηρίων και υπηρεσιών μανικιούρ – πεντικιούρ.  Δεν αποκλείεται να δοθεί «πράσινο» φως για άνοιγμα από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου
  • Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία όλων των πάρκων
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ αντί στις 7 που ισχύει μέχρι τώρα

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria