IFF: «Γυρίζει» η αγορά της γούνας - Ισχυρή ζήτηση και αυξανόμενες τιμές - OlaDeka

IFF: «Γυρίζει» η αγορά της γούνας – Ισχυρή ζήτηση και αυξανόμενες τιμές

Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στην αγορά γούνας έρχεται τελικά, με τις δημοπρασίες να αναφέρουν υψηλή ζήτηση και αύξηση των τιμών.

Στη Δανία, η Kopenhagen Fur οδηγήθηκε στην παράταση της δημοπρασίας κατά δύο επιπλέον ημέρες λόγω πολύ ενεργών αγορών και σημαντικού αριθμού αιτημάτων την τελευταία στιγμή.

Μετά από μερικά δύσκολα χρόνια, οι τιμές των βιζόν αυξάνονται, με τη δράση να αναφέρει ότι η μέση τιμή του δέρματος αυξήθηκε κατά 79% σε σύγκριση με μια παρόμοια προσφορά τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το ποσοστό των πωλήσεων με το εντυπωσιακό 100% για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, δείχνει επίσης ότι αυξάνεται η εμπιστοσύνη της αγοράς.

Στη Ρωσία, οι δημοπρασίες Sojuzpushnina και Ruspushnina τον Φεβρουάριο παρουσίασαν επίσης αυτοπεποίθηση με αποτελέσματα που πώλησης σχεδόν στο 85% των συλλογών άγριου sable. Κατά μέσο όρο, η τιμή αυξήθηκε κατά 25% σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η αγορά γούνας περίμενε κάποια προσαρμογή λόγω της απότομης πτώσης της παραγωγής μετά την καταστροφή της εκτροφής βιζόν της Δανίας λόγω εστιών κορονοϊού στις εκμεταλλεύσεις.

Διεθνείς πλειστηριασμοί πραγματοποιούνται ακόμη στο Διαδίκτυο λόγω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών και της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των διεθνών αγοραστών αυξάνεται καθώς οι μειωμένες παραγωγές σημαίνουν λιγότερα δέρματα στην αγορά. Ταυτόχρονα, οι λιανοπωλητές κάνουν αναφορές για μια πολύ ισχυρή περίοδο λιανικής στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική και σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης λόγω του κρύου καιρού.

Οι υψηλότερες τιμές και οι περισσότερες πωλήσεις είναι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης για την αγορά που επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Saga συνεχίζει την ανοδική τάση και επιβεβαιώνει την άνοδο των τιμών στα βιζόν. Οι προσδοκίες είναι ότι αυτή η τάση αύξησης θα συνεχιστεί φέτος.

Mark Oaten
CEO

International Fur Federation

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria