HΠΑ: Το αντιικό φάρμακο molnupiravir της Merck «μπλοκάρει» τη μετάδοση του κορονοϊού - OlaDeka

HΠΑ: Το αντιικό φάρμακο molnupiravir της Merck «μπλοκάρει» τη μετάδοση του κορονοϊού

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αποκαλούν και νέο Tamiflu

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck & Co Inc ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το πειραματικό αντιικό φάρμακο molnupiravir, που αναπτύσσει με τη φαρμακευτική Ridgeback Bio, έδειξε ταχύτερη μείωση του ιικού φορτίου της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών και στην οποία συμμετείχαν ασθενείς στα πρώτα στάδια της νόσησης.

“Τα δευτερεύοντα ευρήματα της μελέτης είναι πολλά υποσχόμενα”, σχολίασε ο Ουίλιαμ Φίσσερ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καρολίνα, στην ανακοίνωση των εταιρειών.

“Γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια ακάλυπτη ανάγκη για αντιιικές θεραπείες κατά του SARS-CoV-2, μάς ενθαρρύνουν αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα“, δήλωσε η Γουέντι Πέιντερ, επικεφαλής του τμήματος φαρμάκων της Ridgeback Biotherapeutics, σε ανακοίνωση.

Το φάρμακο μείωσε σημαντικά το ιικό φορτίο σε ασθενείς έπειτα από πέντε ημέρες θεραπευτικής αγωγής, ανακοίνωσε η εταιρία το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης με ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες.

Η 2η φάση της δοκιμής (οι δοκιμές έχουν τρεις φάσεις πριν από την πιθανή εμπορία) πραγματοποιήθηκε σε 202 ασθενείς εκτός νοσοκομείου, που είχαν Covid-19 με συμπτώματα. Δεν υπήρξε προειδοποίηση όσον αφορά την ασφάλεια και “στα τέσσερα σοβαρά περιστατικά που αναφέρθηκαν, κανένα δεν θεωρήθηκε ότι είχε σχέση με το φάρμακο που μελετάται”, διευκρινίζει το εργαστήριο.

Το αντιικό φάρμακο των εταιρειών, προσώρας, βρίσκεται στη Φάση 2/3 των δοκιμών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Η Merck αποφάσισε να επικεντρωθεί στη θεραπευτική αγωγή κατά του κορονοϊού αφού τα δύο εμβόλια που ανέπτυξε απέτυχαν να δημιουργήσουν την επιθυμητή ανοσοαπόκριση – εγκαταλείποντας το πρόγραμμα πειραματικών εμβολίων τον Ιανουάριο. Ωστόσο, συνεχίζει την έρευνά της πάνω σε δύο θεραπείες κατά της νόσου, συμπεριλαμβανομένης της μολνουπιραβίρης, που ανέπτυξε με την αμερικανική εταιρία Ridgeback Bio.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria