200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: LIVE η εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη [vid] - OlaDeka

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: LIVE η εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη [vid]

Με υψηλούς προσκεκλημένους πραγματοποιείται επίσημα η έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στην Εθνική Πινακοθήκη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, το οποίο αποδίδεται συμβολικά σήμερα, μετά την ολοκλήρωσή του.

Οι προσκεκλημένοι αποτελούν τους πρώτους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη Εθνική Πινακοθήκη.

Μεταξύ άλλων, παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez.

Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του υποδέχθηκαν τον πρίγκηπα Κάρολο και τη Καμίλα

Μετά τις σύντομες ομιλίες, θα ακολουθήσει ξενάγηση των υψηλών προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος. Η ξενάγηση θα γίνει τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ακολούθως, στις 20:30 θα παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο πλαίσιο του δείπνου, θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Από τον σύντομο χαιρετισμό της Λίνας Μενδώνη

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Το διήμερο των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί με την στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Το πρωί της 25ης Μαρτίου σειρά έχει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη στρατιωτική παρέλαση. Πριν από την παρέλαση θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Αμερικανό Τζο Μπάιντεν. Όσοι παρευρεθούν στην στρατιωτική παρέλαση θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria