Χαφζά Τζιρντάμπ: Θέλουμε να αφυπνίσουμε τον τουρκικό λαό - OlaDeka

Χαφζά Τζιρντάμπ: Θέλουμε να αφυπνίσουμε τον τουρκικό λαό

Φωνή καταγγελίας κατά του Ερντογάν ύψωσαν χθες σε 40 διαφορετικές πόλεις της Αμερικής με διαδηλώσεις μέλη της οργάνωσης ««Advocates of silenced Turkey». Η επικεφαλής Χαφζά Τζιρντάμπ στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της στο OPEN, αναφέρεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στις γυναίκες που έχει στείλει στις φυλακές το καθεστώς της Άγκυρας.

«Μια από τις πιο ανησυχητικές ενέργειες των τουρκικών αρχών είναι  η φυλάκιση των γυναικών που περιμένουν παιδί ή έχουν μόλις γεννήσει. Κάποιες έχουν φυλακιστεί με τα παιδιά τους, ενώ άλλες τις έχουν χωρίσει με τη βία από τα παιδιά τους», δήλωσε, μεταξύ άλλων η Χ. Τζιρντάμπ.

Επίσης, τόνισε ότι: «Ο τουρκικός λαός είναι αυτός που μόνο μπορεί να δώσει τέλος στον απολυταρχισμό. Ανησυχώ βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Αυτό που θέλουμε είναι να αφυπνίσουμε τον κόσμο για την εντύπωση που θέλει να τους επιβάλλει το υπάρχον σύστημα. Ο τουρκικός λαός ενωμένος και με αλληλεγγύη, πρέπει να αναλάβει δράση με δημοκρατικό τρόπο και όχι να θα δίνει περισσότερη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση.  Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί στην Τουρκία που δεν έχουν γνώση του τι συμβαίνει».

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης εδώ:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria