«Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει!» - OlaDeka

«Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει!»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σωματείο συμμετέχει  μαχητικά στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες στις 17 Μάρτη στης 5 η ώρα μ.μ. απέναντι από την Νομαρχία, για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας, για να δώσουμε δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτοι  στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. 

 Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τους χώρους εργασίας  που ο ένας δουλεύει πάνω στο άλλο, και με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα. Την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους .

Για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους που χτυπάει τα δικαιώματα μας χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Να ρίξουν για ακόμα μία φορά στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στο λαό την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” για τη βαρβαρότητα που βιώνει.

 Το Σωματείο καταγγέλλει την ασυδοσία της εργοδοσίας, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων που συνεχίζεται και μέσα στην πανδημία. Αποθρασυμένη η εργοδοσία από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων έχει κάνει εδώ και χρόνια καθεστώς την απληρωσιά, την αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων. Χρησιμοποιεί τις κρατικές επιδοτήσεις, τις οποίες πληρώνουμε πάλι εμείς για να έχουν τζάμπα εργαζόμενους. Η επιδίωξη της εργοδοσίας είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται συνεχώς “με την πλάτη στον τοίχο”, να περιμένουν εάν και πότε θα πάρουν ένα μέρος από τα δεδουλευμένα τους για να τα βγάλουν πέρα, φανερώνει και μια ανομολόγητη βαθύτερη στόχευση ότι με αυτή την τακτική θα μειώσουν και οι εργαζόμενοι τις απαιτήσεις τους. Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν, στο αδιέξοδο που τους οδηγεί η άθλια και προκλητική στάση της εργοδοσίας. Να περάσουν στην αντεπίθεση για την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών διεκδικώντας το σύνολο της απλήρωτης δουλειάς τους, την κλεμμένη εργασία τους.

             Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει !!!

           ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας. 
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς,
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή. 
  • Να καταβάλλονται όλα τα δεδουλευμένα.

                                                                                                         15/3/2021 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria