ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΕΝ - OlaDeka

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΕΝ

Στις 14 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO, για λογαριασμό του OPEN, από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2021, σε δείγμα 1.000 ατόμων

Τα αποτελέσματα της νέας μεγάλης και ανοιχτής δημοσκόπησης που διενήργησε η ALCO για το ΟΡΕΝ, παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, περίπου 7 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, σε ποσοστό 51% οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ το 49% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις 14 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO, για λογαριασμό του OPEN, από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2021, σε δείγμα 1.000 ατόμων

Οι πολίτες απαντούν στην ερώτηση της δημοσκόπησης του OPEN για το ποιόν πρωθυπουργό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύονται περισσότερο. Σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο της ALCO, είναι ο 12ος μήνας κατά τον οποίο ο δείκτης αξιοπιστίας για τον πρωθυπουργό κινείται σε υψηλά επίπεδα, σχεδόν διπλάσια από εκείνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει 42%, “κανέναν” απαντά το 31%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%. Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, οι πολίτες απάντησαν στη δημοσκόπηση του OPEN φέρνοντας πρώτο το κυβερνών κόμμα. Με σχεδόν 14 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία και αυτό «δείχνει την πολιτική κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος» εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, ανεξαρτήτως αν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια σε κάποιες πτυχές της πολιτικής της.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων με 37.3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,3% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ (6,1%), το ΚΚΕ (6%), η Ελληνική Λύση (4,3%), το ΜέΡΑ25 (2.9) και η Πλεύση Ελευθερίας (6,5%).

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria