Τα μέτρα για το βαθύ κόκκινο - Αλαλούμ στους τοπικούς φορείς που ΚΥΑ περιμένουν και ΚΥΑ δεν βλέπουν - OlaDeka

Τα μέτρα για το βαθύ κόκκινο – Αλαλούμ στους τοπικούς φορείς που ΚΥΑ περιμένουν και ΚΥΑ δεν βλέπουν

Έξι νέες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για: Μύκονο, Ζάκυνθο, Αμφίπολη, Άργος Ορεστικό, Καστοριά και Καρδίτσα.

Για ακόμη μία φορά, η Καστοριά μπαίνει σε ιδιαίτερο lockdown αλλά η σχετική ΚΥΑ δεν έχει έρθει μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο (21:25) και κανείς δεν ξέρει με επίσημη οδηγία τι ακριβώς θα ισχύει από το πρωί του Σαββάτου.

Από την άλλη εκείνα που αλλάζουν στην Καστοριά σε σχέση με το τι ίσχυε μέχρι τώρα είναι κυρίως η αναστολή λειτουργίας (με όποιον τρόπο λειτουργούσε μέχρι τώρα) του λιανεμπορίου, ενώ τα κομμωτήρια μάλλον θα κλείσουν το Σάββατο για να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα!

Επίσης αυτό που αλλάζει είναι ότι ανοίγουν τα πάρκα για οικογένειες ή ομάδες μέχρι τριών ατόμων αν δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια και για παραθαλάσσιες περιοχές επιτρέπεται το ψάρεμα (δεν αναφέρεται πουθενά αν ισχύει για παραλίμνιες περιοχές – λέτε τα γριβάδια να είναι μεταδοτικά;).

Κατά τα άλλα, τα νέα μέτρα σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο είναι τα ακόλουθα:

  • Τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (υπενθυμίζεται πως όλα τα σχολεία στη χώρα έχουν κλείσει για δύο εβδομάδες, δηλαδή από τις 16 Μαρτίου και μέχρι τις 29 Μαρτίου, με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία). 
  • Λειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων από Δευτέρα 22 Μαρτίου το πρωί με τα γνωστά μέτρα προστασίας
  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου με ισχύ από μεθαύριο.
  • Επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί όλες τις μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ η μετακίνηση θα επιτρέπεται με το κατάλληλο sms ή έγγραφο για λόγους εργασίας, υγείας και άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση.
  • Επιτρέπεται το ψάρεμα με σκάφος έως 8 μέτρα ή από την παραλία, με sms 6, αλλά μόνο για κατοίκους σε παραθαλάσσιους δήμους.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria