Τέλος Μαρτίου η σταδιακή άρση του lockdown – Πότε θα ανοίξει η εστίαση - OlaDeka

Τέλος Μαρτίου η σταδιακή άρση του lockdown – Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Τη σταδιακή άρση του lockdown πριν το τέλος Μαρτίου, με άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε η κ. Πελώνη εντός του μήνα θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λυκεία, ενώ δόθηκε για χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. «Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας.

Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα.

Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος». Πρόσθεσε δε ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria