Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Ε της ΕΠΣ με τον δήμαρχο Καστοριάς - OlaDeka

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Ε της ΕΠΣ με τον δήμαρχο Καστοριάς

Την Παρασκευή 05 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Καστοριάς με επικεφαλής τον Πρόεδρο  Δημήτρη Τριανταφύλλου, τον ταμία Βασίλη Μπότσαρη και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Γιώργο Βασιλειάδη, συναντήθηκε  με τον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η οικονομική ενίσχυση των σωματείων από την πλευρά του Δήμου, που καλούνται να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ΓΠΟ και Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας καθώς όπως είναι γνωστό, τα σωματεία  διέρχονται μια από τις δυσκολότερες περιόδους λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε παροχή στήριξης σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα και έχουν ενταχθεί στο μητρώο σύμφωνα με το άρθρο 5 της υπουργικής απόφασης 501-57 07.10.2020 και ορίζει χρηματικές επιχορηγήσεις από τους ΟΤΑ α’ βαθμού σε αθλητικούς συλλόγους για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών, εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας και λόγω μέτρων covid-19.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής μελέτης  συντήρησης για βελτιώσεις των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ  Καστοριάς σε συνεργασία και με την χρηματοδότηση κατά 80% της περιφέρειας  ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις εξασφάλισης άδειας λειτουργίας, για να μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες διοργανώσεις (κλασικού αθλητισμού, τουρνουά ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων, ώστε να ενισχυθεί σημαντικά ο αθλητικός τουρισμός στο νομό μας).

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ενημέρωση που πρέπει να έχουν τα σωματεία καθώς με βάση το άρθρο 142 του ν.4714/2020(Α148) δεν θα μπορούν μετά την 01.09.2021 να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στους δήμους και τις περιφέρειες εάν δεν έχουν εξασφαλίσει την ειδική αθλητική αναγνώριση μητρώο σωματείων από την Γ.Γ.Α.

Ο δήμαρχος ήταν ενήμερος όλων των αθλητικών θεμάτων αλλά και  των ζητημάτων του τοπικού ποδοσφαίρου, μας διαβεβαίωσε για την σωστή διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την συμβολή και τα οφέλη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία και για στενή συνεργασία  προς όφελος των αθλητικών σωματείων του Δήμου Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria