Σεισμός στην Ελασσόνα: Ζημιές σε παλιά κτίρια, καμπαναριά, σχολεία και γέφυρες [pics] - OlaDeka

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ζημιές σε παλιά κτίρια, καμπαναριά, σχολεία και γέφυρες [pics]

Απεγκλωβίστηκε ο άνδρας στο Μεσοχώρι, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του σπιτιού του μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα από τον Τύρναβο.

Από τα συντρίμμια κατάφερε να βγει πρώτη η σύζυγός του, ωστόσο ο ίδιος αδυνατούσε να βγει από το σπίτι καθώς πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική και η αστυνομία και σύμφωνα με  νέες πληροφορίες, ο κάτοικος απεγκλωβίστηκε σώος από τους πυροσβέστες.

Πολλά προβλήματα καταγράφονται στο Δαμάσι, εκεί όπου έχουν καταρρεύσει σπίτια. Στις πρώτες φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες onlarissa και larissanet είναι το σπίτι απ’ όπου απεγκλωβίστηκε ο άντρας με τα κινητικά προβλήματα:

Μιλώντας στον Ant1 ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Γάτσας τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ζημιές ειδικά σε παλαιά κτίρια στα χωριά Δομένικο, Βλαχογιάννη, Δαμάσι και Μεσοχώρι. Η δόνηση -όπως είπε- ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και με μεγάλη διάρκεια και γι’ αυτό προκάλεσε μεγάλες ζημιές ενώ υπήρχε σεισμική δραστηριότητα τις προηγούμενες μέρες.

Στο Μεσοχώρι κατέρρευσε η εκκλησία ενώ ζημιές υπέστη και ο ναός του Αγίου Νικολάου Τυρνάβου. Ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού αλλά και το καμπαναριό. Οι εικόνες από το larissanet και το onlarissa με εκκλησίες που έχουν υποστεί ζημιές είναι συγκλονιστικές:

Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα Δαμασίου, την οποία έκλεισε η Αστυνομία.

Εικόνες από το larissanet.gr:

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ζημιές και σε ένα σχολείο, χωρίς όμως να έχει τραυματιστεί κανείς. Στο σχολείο που βρίσκεται στο Δαμάσι Τυρνάβου έχει πέσει μόνο ένας τοίχος αλλά είχε εκκενωθεί έγκαιρα και δεν υπήρχαν μέσα σε αυτό μαθητές.

Δείτε τις φωτογραφίες από το onlarissa:

Ενεργοποιήθηκε το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Σεισμός στην <a href='https://www.flash.gr/tag/elassona' title='ΕΛΑΣΣΟΝΑ'>Ελασσόνα</a>: Απεγκλωβίστηκε ο άνδρας στο Μεσοχώρι – Ζημιές σε παλιά κτίρια, καμπαναριά, σχολεία και γέφυρες [pics]”/></figure>



<p><strong>Στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο</strong> υπό τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Επίσης, μεταβαίνουν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, καθώς και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.</p>



<figure class=Σεισμός στην Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άνδρα στο Μεσοχώρι

Επιπλέον, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ προσεγγίζει την περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Προβλήματα από τον σεισμό σε άλλες πόλεις

Αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας έγινε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 κοντά στην Ελασσόνα και ταρακούνησε τη Θεσσαλία. Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria