Ο σωστός τρόπος να φοράμε το σακίδιο πλάτης μας - OlaDeka

Ο σωστός τρόπος να φοράμε το σακίδιο πλάτης μας

Έχετε βγάλει ποτέ το σακίδιο πλάτης σας για να αναφωνήσετε ύστερα «Επιτέλους!»; Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις, είμαστε απλώς ανακουφισμένοι που αφαιρούμε το βάρος από τους ώμους μας. Το να κουβαλάμε μια τσάντα γεμάτη με πράγματα όλη μέρα δεν είναι ό,τι πιο ξεκούραστο μας συμβαίνει, ειδικά αν βρισκόμαστε πολλές ώρες εκτός σπιτιού.

Υπάρχει, δυστυχώς, και η περίπτωση να βγάλουμε το σακίδιο και να αισθανθούμε  πόνους στην πλάτη, στους ώμους ή στο σβέρκο μας. Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον δεν έχουμε φορέσει σωστά το σακίδιό μας εξ αρχής. Ή έχουμε συνηθίσει να μην το φοράμε σωστά.

Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να φοράμε το σακίδιό μας

Ναι, εννοείται πως υπάρχει σωστός τρόπος. Και μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τη μέση μας. Ειδικά αν συνήθως κουβαλάμε καθημερινά σακίδιο πλάτης λάπτοπ, το έξτρα βάρος του υπολογιστή δεν διευκολύνει την κατάσταση. Η σωστή τοποθέτηση, όμως, της τσάντας στην πλάτη μας μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά.

Η σωστή στάση του σώματος, ειδικά όταν κρατάμε βάρη και κάνουμε μεγάλες διαδρομές με αυτά, είναι πολύ σημαντική ώστε να αποφύγουμε να αποκτήσουμε χρόνια προβλήματα στη μέση και τους ώμους μας.

Για παράδειγμα, αν είστε όπως εγώ, συνήθως περνάτε το σακίδιό σας στον έναν ώμο. Ξέρω ότι είναι η πιο γρήγορη – ίσως και η πιο ασφαλής απέναντι σε κλοπές στα ΜΜΜ – κίνηση, αλλά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε στη μέση μας. Ουσιαστικά, ρίχνουμε στον έναν μας ώμο όλο το βάρος και η στάση του σώματός μας επηρεάζεται. Μπορεί να μην έχουμε καλή ισορροπία στο περπάτημα και όλο το πάνω μέρος του σώματός μας καταπονείται. Ο σβέρκος μας είναι επίσης πολύ πιθανό να υποφέρει μελλοντικά, αν συνεχίσουμε αυτήν την ανεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον έναν μας ώμο.

Επίσης, αν φοράτε το σακίδιό σας πολύ χαμηλά στην πλάτη σας, ξανασκεφτείτε το. Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να σας οδηγεί, χωρίς να το καταλαβαίνετε, στο να σκύβετε μπροστά, πράγμα που μόνο κακό μπορεί να κάνει στους ώμους και τη μέση σας.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος;

Αρχικά, ο προφανής. Φορέστε και τα δύο λουριά του σακιδίου και φροντίστε να είναι ψηλά στην πλάτη σας. Πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα εκατοστό πάνω από τους γοφούς σας και να μην είναι μεγαλύτερο από τον κορμό σας, ώστε να μην εξέχει στα πλάγια.

Αν υπάρχει λουρί για τη μέση ή για το στήθος, χρησιμοποιείστε το. Με αυτόν τον τρόπο το βάρος θα κατανεμηθεί καλύτερα και δεν θα συγκεντρώνεται όλο στους ώμους σας. Ακόμη, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψιν σας τα ρούχα που φοράτε. Ανάλογα με το αν είναι λεπτά ή χοντρά, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τα λουριά, προκειμένου να μην σας σφίγγουν, αλλά ούτε να είναι και πολύ χαλαρά.

Καταλήγοντας, είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα σακίδιά μας αφού έχουμε σιγουρευτεί ότι ταιριάζουν στο σωματότυπό μας και ειδικότερα στους ώμους και την πλάτη μας. Ο σκοπός είναι να είμαστε άνετα μέσα στην ημέρα και όχι να ταλαιπωρούμαστε περισσότερο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria