Ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ Αντώνης Μπέζας για την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ - OlaDeka

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ Αντώνης Μπέζας για την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ

Μακροχρόνια παραχώρηση από την ΕΤΑΔ ΑΕ του Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού!
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ εγκρίναμε ομόφωνα, μετά από αίτημά του, την απευθείας παραχώρηση του «Ξενία Καστοριάς» στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για σαράντα (40) χρόνια, προκειμένου να μετατραπεί -μετά από εργασίες αποκατάστασης- σε σύγχρονη μουσειακή υποδομή και να συνδεθεί με το παρακείμενο Βυζαντινό Μουσείο.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο στη θέση «Δεξαμενή» ή «Κουλέ» εντός της πόλης της Καστοριάς, συνολικής επιφάνειας 1.665 τ.μ., που δυστυχώς είναι εγκαταλειμμένο μετά από πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για αξιοποίηση. Σχεδιάστηκε το 1951 από τους αρχιτέκτονες ΕΜΠ Χαράλαμπο Σφαέλλο (Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΟΤ) και Μαρίκα Ζαγορησίου, δημοπρατήθηκε το 1954 και εγκαινιάσθηκε στο τέλος του επόμενου έτους, επί Κυβερνήσεως Αλ. Παπάγου, από τον Γ. Ράλλη τότε υπουργό Προεδρίας της Κυβερνήσεως (στον οποίο υπάγονταν ο ΕΟΤ).
Η ΕΤΑΔ στο πλαίσιο της διαφύλαξης της πολιτιστικής- αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς και της συνεργασίας της με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις τοπικές κοινωνίες, προσπάθησε να διασφαλίσει τη βέλτιστη για την Καστοριά χρήση του ακινήτου!

Μακροχρόνια παραχώρηση από την #ΕΤΑΔ_ΑΕ του #Ξενία_Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού! Στο Διοικητικό Συμβούλιο της…

Δημοσιεύτηκε από Antonis Bezas στις Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria