Συνεχής η συνεργασία Αντιπεριφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής - OlaDeka

Συνεχής η συνεργασία Αντιπεριφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής

Συνάντηση Εργασίας  πραγματοποίησε  την Πέμπτη 11 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σκρέκα Ανδρομάχη, τον Αρχιτέκτονα μηχανικό Νίκο Τσάπανο και τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Κοτσάκο, σχετικά με την περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων ως προς την ανάδειξη μνημείων της περιοχής. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η Θεματική Αντιπεριφεριάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος   Κάλι Κυριακίδου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε ενημέρωση για την γεωλογική – γεωτεχνική μελέτη  σχετικά με την ευστάθεια της βραχομάζας της Ιεράς Μονής Τσούκας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Π.Ε. Καστοριάς και της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Καστοριάς.
Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα υποβολής πρότασης σε  συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου και  την αντιπλημμυρική προστασία του Ι.Ν. Αγίου Ζαχαρία στον Γράμμο Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria