Μ. Αντωνίου: To 5G αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας - OlaDeka

Μ. Αντωνίου: To 5G αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας

Στην πρώτη εκδήλωση, που διοργάνωσε η Cisco σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, με θέμα «5G η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες» συμμετείχε η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου

Η εναρκτήρια συζήτηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη,  του Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Πρύτανη του ΑΠΘ Νικόλαου Παπαϊωάννου και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.  

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό της η κ. Αντωνίου :

«Το 5G χαρακτηρίζεται ως μία τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση. Για τη χώρα μας αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία.

Το οικονομικό, μάλιστα, αποτύπωμα που περιμένουμε να έχουν τα δίκτυα 5ης γενιάς είναι τεράστιο. Σύμφωνα με μελέτη θα δημιουργηθούν έως 69.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2030, ενώ μπορεί να δώσει επιπλέον 12,4 δις ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας. Εν γένει, το 5G λειτουργεί ως μίτος της Αριάδνης στο πολυδαίδαλο και δύσκολο μοντέλο εξεύρεσης ευκαιριών σε μικρές επιχειρήσεις, που μπορούν πλέον να έχουν έδρα και να δραστηριοποιούνται στην ελληνική περιφέρεια.»

Η κ. Αντωνίου κλείνοντας τον χαιρετισμό της ανέφερε :   

«Με αιχμή το 5G, η Ελλάδα καλείται να αλλάξει αιώνα και ψηφιακό πεπρωμένο. Πρέπει ως Κυβέρνηση, που διαθέτουμε εμπειρία και γνώση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να εκμεταλλευτούμε και να προωθήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει, έτσι ώστε να κάνουμε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστικότερη.»  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria