Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 (βίντεο) - OlaDeka

Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 (βίντεο)

Στις 25 Μαρτίου 1821, οι Έλληνες επαναστάτησαν, για να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό, να αποκτήσουν την ελευθερία τους και να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο κράτος.

Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός του 1821, ο μεγαλύτερος  κατά την διάρκεια των 400 χρόνων σκλαβιάς, ο ακατάλυτος καημός της Ρωμιοσύνης, ήταν με βάση τον ιστορικό, ο “φούρνος” που μετέτρεψε τη ζύμη, το “έθνος”, στο “καρβέλι” του Ελληνικού κράτους.

Και το πραγματοποίησε αυτό μια γενιά Ελλήνων αγωνιστών. Είναι αυτή η γενιά των Ελλήνων, που ενώ γεννήθηκαν ραγιάδες, πέθαναν ως πολίτες του ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Που πραγματοποίησαν το ακατόρθωτο οι ίδιοι, χύνοντας το αίμα τους και θυσιάζοντας τη ζωή τους. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και κάθε λογική. Και αφήνοντας έτσι αιώνια παρακαταθήκη.

Σήμερα, σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και στη δίνη μιας πανδημίας, τα διδάγματα του 1821, παραμένουν επίκαιρα. Για να βαδίσουμε ενωμένοι, σε ένα μέλλον ευημερίας, που πρέπει να μας χωράει όλους.

Άλλωστε, η επανάσταση του 1821, με τις βαθιές της ρίζες, στα αιώνια αξιακά άχραντα του Ελληνισμού, είναι αθάνατη και εξακολουθεί να μας δείχνει το δρόμο του χρέους.

Ζήτω το 1821 !

Ζήτω το έθνος των Ελλήνων !

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Μακεδονίας Πρωθυπουργού

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria