Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας - OlaDeka

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώθηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην επιστράτευση 200 γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (22/30 το Υπουργείο Υγείας, λαμβάνοντας υπ’όψιν, όπως αναφέρει “τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας” και με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ στη μάχη με τον κορονοϊό.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (17/3), ο κ. Κικίλιας είχε αναφέρει: “Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς”, προσθέτοντας ότι “εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία COVID περιστατικών, δηλαδή παθολόγους, γενικούς γιατρούς και πνευμονολόγους”.

Τυπικά το απόγευμα του Σαββάτου, έληγε το τελεσίγραφο της 48ωρης διορίας, που είχε δώσει ο υπουργός ώστε να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ. Παρά την έκκληση Κικίλια μόλις περίπου 60 γιατροί ανταποκρίθηκαν, ενώ ο στόχος του υπουργείου ήταν οι 200.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria