Κλείδωσε το άνοιγμα της εστίασης - Αυτή είναι η ημερομηνία - Πολύ αυστηρά μέτρα - OlaDeka

Κλείδωσε το άνοιγμα της εστίασης – Αυτή είναι η ημερομηνία – Πολύ αυστηρά μέτρα

Εν μέσω σκληρού lockdown, τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα – 1.165 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 – και τα νοσοκομεία να τελούν υπό ασφυκτική πίεση – 477 ήταν οι διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο,  η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της οικονομίας και ειδικά την εστίαση, η οποία έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς παραμένει κλειστή από τις 7 Νοεμβρίου 2020.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε ότι στόχος είναι τον Απρίλιο να ανοίξουν τα καφέ και εστιατόρια που διαθέτουν τραπεζάκια έξω. Σύμφωνα με το MEGA, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιοι, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει είτε στις 12 Απριλίου, είτε μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 του ίδιου μήνα.

Ως επικρατέστερη, θεωρείται η 12η Απριλίου 2021, ώστε να προλάβουν τα καταστήματα το Πάσχα, το οποίο είναι στις 2 Μαΐου 2021. Μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή για τρεις εβδομάδες, η εστίαση θα λειτουργεί σε ανοιχτούς χώρους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο αυστηρά από αυτά που είχαμε συνηθίσει πριν το κλείσιμό της, τον περασμένο Νοέμβριο.

Πιο αναλυτικά, σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως τέσσερα άτομα. Επίσης, θα γίνονται πολύ συχνά τεστ στους εργαζόμενους, με το συγκεκριμένο κόστος να καλύπτεται εν μέρει από την κυβέρνηση. Ουσιαστικά, θα επιδοτηθούν οι εργοδότες για να κάνουν πιο συχνά τεστ στους εργαζόμενους, όπως έγινε με τις σόμπες εξωτερικού χώρου.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους. Συμφωνά με τον υπουργό Ανάπτυξης, λόγω της προόδου στο κομμάτι των εμβολιασμών είμαστε πολύ κοντά στο να αρχίσει αυτό να φαίνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Περάσαμε τη θύελλα και το ναυάγιο και αρχίζουμε να βλέπουμε την ξηρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με τις τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις να έχουν ήδη βάλει λουκέτο, πορεύεται σε ένα σκοτεινό τούνελ, ενώ οι παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για τα χειρότερα εάν σύντομα δεν βρεθεί τρόπος η αγορά να ανοίξει, αλλά και εάν δεν ληφθούν νέα μέτρα οικονομικής στήριξης για τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι οι πλέον πληττόμενες από την πανδημία.

Από την πλευρά τους, επιχειρηματίες του κλάδου λένε πώς χάθηκε η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, χάνονται οι Απόκριες και η Καθαρή Δευτέρα, η ελπίδα που έμεινε είναι να μη χαθεί και το Πάσχα και να μπορέσουν έστω και με αυστηρότερα μέτρα σύντομα να «στρώσουν» τραπέζια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria