Θεόδωρος Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες - OlaDeka

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες

Νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων πρόκειται να ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

MYKONOS- A 4k Aerial Film of the Greek Islands00:00PreviousPauseNext00:05 / 02:43UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

«Τα περισσότερα μέτρα τα έχουμε ανακοινώσει. Αυτά που θα ανακοινώσουμε είναι οι συνεχίσεις των μέτρων με βάση το ότι συνεχίζεται το lockdown. Όλα αυτά τα θέματα θα ανακοινωθούν στις αρχές της εβδομάδας» υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν τα μέτρα ανακούφισης που θα παραταθούν, είναι μεταξύ άλλων η απαλλαγή ενοικίων, η συνέχιση των αναστολών ή ένας ακόμα κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής. 

“Τα τεκμήρια δεν αφορούν πράξη τιμωρίας”

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου. Και τα δημόσια οικονομικά δέχονται πλήγματα. Τα δημόσια οικονομικά κρατούν όρθιο ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας. Ξεπεράσαμε τα 30 δισ. σε ταμειακές δαπάνες στην διάρκεια της κρίσης» επισήμανε.

«Η έξοδος από τον αναπνευστήρα θα γίνει παράλληλα με μια επάνοδο της ζήτησης σε πάρα πολλούς τομείς. Η επάνοδος της ζήτησης θα επαναφέρει πολλές επιχειρήσεις στην τρέχουσα διαχείριση στην προηγούμενη φάση. Δεν θα τους δώσει τις απώλειες που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα, που σε μεγάλο βαθμό προσπαθήσαμε να τις καλύψουμε από πλευράς ρευστότητας και ενισχύσεων» συνέχισε.

«Όλα τα εισοδήματα που ήρθαν από το κράτος, με βάση την κείμενη νομοθεσία, πρέπει να ερμηνευθούν ως καλύπτοντα τεκμήρια. Τα τεκμήρια δεν αφορούν πράξη τιμωρίας. Έρχονται να προστεθούν εκεί που δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα εισοδήματά σου. Αν πήρες εισοδήματα από το κράτος, μπορείς να τα δικαιολογήσεις» ανέφερε σχετικά με τα τεκμήρια».

Όσον αφορά την προκαταβολή φόρου ,τόνισε, πως είναι αναγκαίο «να τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας για να αποκτήσουμε εικόνα. Κάθε εβδομάδα που περνάει προστίθεται κόστος. Πρέπει να χειριστούμε με προσοχή τα διαθέσιμά μας».

“1,4-14 δις στοίχισε το κλείσιμο του λιανεμπορίου”

Ακόμη, ο Σκυλακάκης σημείωσε πως ο προϋπολογισμός «έχει υποστεί σοβαρές αλλαγές λόγω των δαπανών και των απωλειών στα έσοδα. Έχουμε ένα θετικό, ότι κουβαλάμε μεγαλύτερο ΑΕΠ από ότι περιμέναμε λόγω μικρότερης ύφεσης», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση  ότι το μηνιαίο κόστος από το κλείσιμο του λιανεμπόριο είναι περί το 1,4-14 δις.

Τέλος, υποστήριξε ότι «στόχος για τον ελληνικό τουρισμό φέτος είναι να πετύχει το 40,50,55% του 2019, σίγουρα όμως θα είναι αυξημένος συγκριτικά με το 2020».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria