Η νέα διαφήμιση του Facebook θέλει να σας πείσει πως το tracking είναι για το καλό σας - OlaDeka

Η νέα διαφήμιση του Facebook θέλει να σας πείσει πως το tracking είναι για το καλό σας

Οι αλλαγές ιδιωτικότητας της Apple στο iOS 14.5 σίγουρα δεν άφησαν ευχαριστημένο το Facebook και η διαμάχη των δύο εταιριών έχει γίνει πλέον δημόσια. Το Facebook, τηρεί τη γραμμή πως με το tracking των προτιμήσεων των χρηστών, βοηθά μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δε θα έβρισκαν αλλιώς κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε μία νέα καμπάνια διαφημίσεων, προσπαθώντας να πείσει τους χρήστες πως η ανίχνευση της δραστηριότητάς τους είναι προς το συμφέρον τους για να βλέπουν προσωποποιημένες διαφημίσεις.

Κάθε επιχείρηση ξεκινά με μία ιδέα και το να μπορείς να μοιραστείς αυτήν την ιδέα μέσω προσωποποιημένων διαφημίσεων, αλλάζει το παιχνίδι για τις μικρές επιχειρήσεις. Έχει βοηθήσει να γίνει η διαφήμιση προσιτή για τους κατόχους μικρών επιχειρήσεων όπως η Melissa και η Annette και βοηθά ανθρώπους να βρούνε προϊόντα και επιχειρήσεις τις οποίες δε θα έβρισκαν διαφορετικά – όπως το yoga μάθημα με κατσίκες που δεν ήξεραν ότι χρειάζονται. Περιορίζοντας τη χρήση των προσωποποιημένων διαφημίσεων, θα αφαιρούσε τη δυνατότητα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Το Facebook εμμένει στη γραμμή πως ο περιορισμός ή το μπλοκάρισμα του tracking από την Apple θα βλάψει τις μικρές επιχειρήσεις, τη στιγμή που η Apple ισχυρίζεται πως η τελική απόφαση για το αν θα επιτραπεί στο Facebook να ανιχνεύει το χρήστη, θα είναι και πρέπει να είναι μόνο απόφαση του τελικού χρήστη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria