ΕΣΕΕ: Αποκλείονται αναίτια και άδικα από την κάλυψη των παγίων εξόδων οι εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους - OlaDeka

ΕΣΕΕ: Αποκλείονται αναίτια και άδικα από την κάλυψη των παγίων εξόδων οι εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα λάθος στην εξειδίκευση του μέτρου κάλυψης των παγίων δαπανών, το οποίο οδηγεί στον αναίτιο και άδικο αποκλεισμό των εμπορικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους μόνο με καθεστώς μερικής απασχόλησης επισημαίνει η ΕΣΕΕ με Επιστολή της που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας υπογραμμίζει πως ο εμπορικός κόσμος διαπιστώνει την αδικαιολόγητη εξαίρεση από το μέτρο κάλυψης των παγίων δαπανών περίπου 130 χιλιάδων εμπορικών επιχειρήσεων, κυρίως ατομικού και οικογενειακού χαρακτήρα, καθώς ως κριτήριο υπαγωγής αναφέρεται ότι θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης. Πρόκειται για το ίδιο λάθος που η ΕΣΕΕ είχε εντοπίσει στον πρώτο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το οποίο διορθώθηκε μεν στις επόμενες, αλλά ένα χρόνο μετά επαναλαμβάνεται στο κρίσιμο μέτρο της κάλυψης δαπανών.

Η ΕΣΕΕ ζητά την άμεση διορθωτική παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης καθώς έχουν πληγεί βάναυσα από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας, έχουν χάσει τζίρους και απαξιωμένα εμπορεύματα, υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και εντέλει έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και Δημόσιο με τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους. Επιπλέον, ο εκ νέου αποκλεισμός τους θα δημιουργήσει σε βάρος τους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εντείνοντας τις ανισότητες στην αγορά που ήδη δημιουργεί η πανδημία.

Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα · τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria