ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΜΑΖΙ ΣΟΥ" ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ/ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 - OlaDeka

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΜΑΖΙ ΣΟΥ” ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ/ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΜΑΖΙ ΣΟΥ”ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΟΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ/ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19

Πάρτε μέρος στην έρευνα, πατώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2OCp9Us

Έρευνα για τη στάση των ασθενών με καρκίνο / επιβιωσάντων στην πανδημία COVID-19 και τη θεραπεία τους – 2ο ΣτάδιοΗ Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διεξήγαγε το καλοκαίρι του 2020, έρευνα μεταξύ ογκολογικών ασθενών, η οποία ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ασθενείς με καρκίνο κατά την επαφή τους με τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας της χώρας μας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα βρείτε στον ειδικό ιστότοπο της ΕΛΛΟΚ για τη λοίμωξη covid-19 και τη σχέση της με τον καρκίνο https://covid19.ellok.org.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της λοίμωξης Covid19, η ΕΛΛΟΚ προχωρά στο δεύτερο μέρος της έρευνας, που αφορά τη 2η και 3η φάση της πανδημίας και στοχεύει μέσα από την έρευνα, να αναδείξει το πως βίωσαν οι ασθενείς με καρκίνο τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης και τις επιπτώσεις που είχαν στην διάγνωση, τη θεραπεία, και στη ζωή τους.

Από την κήρυξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, η ΕΛΛΟΚ με μεθοδικότητα, ψυχραιμία και σοβαρότητα εργάσθηκε συστηματικά για την εξυπηρέτηση, διευκόλυνση και ανακούφιση των ογκολογικών ασθενών. Σήμερα με την έναρξη του εμβολιασμού οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους καλούνται να προγραμματίσουν το ταχύτερο σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τους, τον εμβολιασμό τους.

Η συμμετοχή όλων μας στην έρευνα θα επιτρέψει τη σωστή καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που συναντήσαμε. Οι απαντήσεις σας θα αποτελέσουν τη βάση για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ώστε να επιτύχουμε βελτίωση των συνθηκών εξασφάλισης της συνέχειας της ογκολογικής περίθαλψης και εξάλειψη των ανεπαρκειών που εμφανίσθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Επιπλέον τα συγκριτικά αποτελέσματα των δύο ερευνών θα αποτελέσουν τον πλέον τεκμηριωμένο οδηγό για ουσιαστικές προτάσεις προς την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους στην ογκολογική περίθαλψη φορείς της χώρας μας, καθώς θα αποδώσουν με ρεαλισμό και ευθύτητα την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο.

Η έρευνα απαιτεί περίπου 10 λεπτά και παρακαλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση της μέσα από τα social media στα οποία συμμετέχετε. Σε πολλές ερωτήσεις υπάρχει πεδίο για ελεύθερες απαντήσεις και σχόλια. Η άποψή σας έχει μεγάλη βαρύτητα και αναμένουμε τις απαντήσεις και τα σχόλια σας που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή θα ισχυροποιήσουμε την διαπραγματευτική μας ικανότητα και θα αναδείξουμε τη δύναμη της φωνής των ασθενών με διαφάνεια και τιμιότητα. Για συμπληρωματικές πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο mail : [email protected].

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria