ΔΕΥΑΚ - ΑΠΘ: Μετά από δέκα εβδομάδες ελέγχου, τα λύματα στην Καστοριά εμφάνισαν αυξημένο επίπεδο ιικού φορτίου - OlaDeka

ΔΕΥΑΚ – ΑΠΘ: Μετά από δέκα εβδομάδες ελέγχου, τα λύματα στην Καστοριά εμφάνισαν αυξημένο επίπεδο ιικού φορτίου

Για δέκα εβδομάδες ο Δήμος Καστοριάς και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΚ αποστέλλει δείγματα από τον Βιολογικό Καθαρισμό προς εξέταση στη Θεσσαλονίκη σε εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ με το οποίο υφίσταται αντίστοιχη σύμβαση.
Όπως δήλωσε στο oladeka.com ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πέτρος Τόσκος «Τα δείγματα συλλέγονται στη μέση κάθε εβδομάδας. Η αποστολή τους δεν γίνεται με εταιρία courier ή ΚΤΕΛ, αλλά για να προσεχθεί και να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενο, μεταφέρονται άμεσα με αυτοκίνητο από το επιστημονικό προσωπικό του Βιολογικού Καθαρισμού. Ακολούθως τα αποτελέσματα αποστέλλονται στον ΕΟΔΥ, ενώ ενημερώνονται και αρμόδιοι φορείς στην Καστοριά».
Τα λύματα αφορούν την πόλη της Καστοριάς, όλα τα παραλίμνια χωριά, την Κορησό και τη Μεσοποταμία.
Μέχρι τις οκτώ προηγούμενες εβδομάδες σε όλες τις μετρήσεις, το ιικό φορτίο ήταν μη ανιχνεύσιμο, δηλαδή σχεδόν ανύπαρκτο.

Όμως στις δύο τελευταίες εβδομάδες που διανύσαμε ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο (ιδιαίτερα αυξημένο την προτελευταία και αρκετά μικρότερο την τελευταία βδομάδα).

«Αν παρατηρηθεί εκ νέου μεγάλη αύξηση του φορτίου, οι μετρήσεις θα γίνονται και στα κατά τόπους αντλιοστάσια, ώστε να εντοπίζεται πιο γρήγορα η περιοχή που έχει πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Τόσκος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria