Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων για Νέα Σμύρνη: «Μας ντροπιάζουν, δεν έχουν θέση στο σώμα» - OlaDeka

Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων για Νέα Σμύρνη: «Μας ντροπιάζουν, δεν έχουν θέση στο σώμα»

«Οσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία» είπε ο Σπήλιος Κρικέτος γ.γ. αστυνομικών Δυτικής Αττικής

Τα βίντεο από την Πλατεία της Νέας Σμύρνης με την επίθεση των αστυνομικών σε έναν νεαρό που τον είχαν περικυκλώσει για να τον προσάγουν, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και πεδίο αντιπαράθεσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» ο Σπήλιος Κρικέτος, γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταδίκασε τη συμπεριφορά των συναδέλφων του και ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα.

«Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Ολα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» είπε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε: «Αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος κι αφουγκραζόμενος τις κοινωνικές αντιδράσεις, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί».

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο κ. Κρικέτος δεν «μάσησε» τα λόγια του και είπε: «Οσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους… Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω» τόνισε ο γ.γ. των αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

nea-smyrni-xylodarmod.jpg

Αυτόπτης μάρτυρας: Ηταν οικογένειες με παιδάκια και καρότσια – Με απείλησαν για το βίντεο

Η κυρία Γιώτα, η οποία είχε γυρισμένη την πλάτη της στην κάμερα του Open TV για προφανείς λόγους, κατήγγειλε όσα βίωσε χθες Κυριακή στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης: «Κάνανε έλεγχο σε οικογένεια με παιδάκια, που κάθονταν στο παγκάκι. Είχε πλησιάσει κόσμος ζητώντας εξηγήσεις γιατί της επέβαλλαν πρόστιμο. Ζήτησαν βεβαιώσεις οι αστυνομικοί, τις έδειξε η οικογένεια, είχαν ταυτότητες, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο» τόνισε και πρόσθεσε.

«Αρχισαν να επιτίθενται χωρίς λόγο. Χτυπούσαν τον νεαρό που φώναζε πεσμένος κάτω “πονάω μην με βαράτε”. Βιντεοσκοπούσα κι εγώ και όλοι τα έχουμε όσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Ηρθε αστυνομικός και μου είπε αν δημοσιεύσω το βίντεο θα με συλλάβει… «Ισα ίσα που ο αστυνομικός που μας πλησίασε δεν φορούσε και μάσκα».

Χθες ήταν γεμάτη η πλατεία με οικογένειες και καρότσια. Δεν είχε προηγηθεί τίποτα. Ενα κλασικό μεσημέρι Κυριακής, τηρώντας τα μέτρα… »

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria