Βασίλης Ιωάννου: Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε Ευρωπαίοι - OlaDeka

Βασίλης Ιωάννου: Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε Ευρωπαίοι

Σχεδόν καθημερινά ακολουθώ μια συγκεκριμένη διαδρομή βαδίζοντας από Νέα Λεύκη στον κεντρικό δρόμο Μανιάκοι-Λεύκη. Δυστυχώς βλέπω κάτι που με θλίβει βαθύτατα.
Φυσικά το φαινόμενο αυτό δεν το συναντάς μόνο σε αυτήν την διαδρομή βαδίζοντας, αλλά παντού γενικευμένα σε όλους τους ελληνικούς δρόμους. Σκουπίδια όλων των μορφών πεταμένα αριστερά και δεξιά του δρόμου. Τώρα βέβαια έχει προστεθεί και ένα καινούργιο προϊόν, οι μάσκες!
Πόσο μεγαλύτερη ντροπή μπορεί να εκφράζει ή λέξη Ντροπή;
Έχουμε την ψευδαίσθηση σαν χώρα και σαν λαός ότι είμαστε Ευρωπαίοι;
Είναι δυνατόν να το πιστεύουμε αυτό με αυτές τις πρακτικές;
Ούτε καν τριτοκοσμική χώρα είμαστε, γιατί εκεί υπάρχει και ο φόβος. Σύγχρονη Μπανανία είμαστε. Είναι δυνατόν να ρυπαίνεις μόνο σου το περιβάλλον στο οποίο ζεις; Που είναι η παιδεία μας ως λαός;
Έχουν ευθύνες οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων, για τους πολίτες που οφείλουν να μορφώσουν για να γίνουν συμβατοί εκ πρώτης άνθρωποι. Ή μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ρυπαίνουν ασύστολα το περιβάλλον είναι δυστυχώς η νεολαίας μας. Αυτήν δυστυχώς την ασύδοτη νεολαία που εμείς δημιουργήσαμε. Που θεωρεί μαγκιά να πετάξει το κενό στον δρόμο, που είναι μαγκιά να σπάσει το φωτιστικό στο πεζοδρόμιο και είναι μεγαλύτερη μαγκιά να βανδαλίσει ένα δημόσιο κτίριο. Θεωρεί άθλο να ασχημονεί και να καταστρέφει το δημόσιο σχολείο στο οποίο είναι μαθητής ή φοιτητής, τις ζημιές του οποίου της πληρώνουν οι γονείς του.
400 χρόνια σκλαβιάς δεν στάθηκαν αρκετά να συνετίσουν αυτόν τον λαό. Έχει μέλλον αυτή η χώρα; Έχουμε μέλλον ως έθνος όταν δεν σεβόμαστε την ίδια μας την χώρα την περιουσία της;
Χρόνια πριν συνταξίδευα από Γερμανία οδικός για Ελλάδα μέσω Ιταλίας με ελληνική νταλίκα, ήμουνα διαρκώς πίσω του, άψογος στη διαδρομή. Βγήκαμε μαζί από το καράβι στην Ηγουμενίτσα. Λίγα χιλιόμετρα από εκεί, ο ανόητος Ελληνάρας, άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να πετάει τα σκουπίδια του στον δρόμο. Τι του φταίει; Τίποτα, απλά ότι είναι κακομαθημένος Έλληνας απολίτιστος. αμόρφωτος.
Θέλουμε πολλά μνημόνια ακόμη για να γίνουμε Ευρωπαίοι.
Βασίλης Ιωάννου
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπειροτεχνων ΕΔΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria