Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς - OlaDeka

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς, καταδικάζει τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Καστοριάς, αρμόδιου για θέματα διοικητικής μέριμνας και ανθρωπίνου δυναμικού, κ. Στέλλιου Φουλιρά, ο οποίος σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του, με αντικείμενο την Διοικητική λειτουργία του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου και τη δυσκολία της Διοίκησης του Δήμου να δώσει λύση στα προβλήματα λειτουργίας του Ωδείου λόγω της μη ύπαρξης προσωπικού, απευθυνόμενος σε συνάδελφο, η οποία έχει τοποθετηθεί με απόφαση Δημάρχου στο Δημοτικό Ωδείο, της είπε «Αν δεν σου αρέσει παραιτήσου».

Είχαν προηγηθεί του περιστατικού:

  • Έγγραφα της συναδέλφου και του Συλλόγου μας προς το Δήμαρχο στα οποία είχαμε επισημάνει ότι: 1. Η μετακίνηση της συναδέλφου, κλάδου ΔΕ Διοικητικού, δεν θα έλυνε το πρόβλημα διοικητικής λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, αφού στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ωδείου δεν προβλέπεται θέση ΔΕ Διοικητικού, αλλά θέση ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού και ως εκ τούτου η οικονομική – ταμειακή διαχείριση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί επαρκώς με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, 2. Ότι η συνάδελφος μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών τοποθετήθηκε σε τρεις διαφορετικές υπηρεσίες
  • Προσφυγή της συναδέλφου κατά της απόφασης του Δημάρχου
  • Η αναγνώριση και παραδοχή από το Δήμαρχο (με έγγραφό του στις 25-11-2020), της αδυναμίας της συναδέλφου (λόγω κλάδου και ειδικότητας) να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που της ανατέθηκαν και η υπόσχεσή του, ότι στο επόμενο διάστημα θα λυθεί το θέμα της Οικονομικής διαχείρισης του Ωδείου.

Καμία λύση όμως δεν δόθηκε, αν και έχουν περάσει από τότε σχεδόν τέσσερις μήνες και προφανώς για αυτό, δεν ευθύνεται η συνάδελφος.

Για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, δεν ευθύνονται οι  εργαζόμενοι αλλά η απαγόρευση προσλήψεων, στα χρόνια των μνημονίων και η αδυναμία των Διοικήσεων του Δήμου Καστοριάς, να στελεχώσουν τις υπηρεσίες,  με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με απώτερο στόχο τη σωστή εξυπηρέτηση των Δημοτών. Οι ευέλικτες μορφές εργασίας (προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ) και τελευταία οι προσλήψεις λόγω covid-19 (οι οποίες όπως μάθαμε γίνονται με «κλήρωση»), προφανώς και δεν αποτελούν τη λύση του προβλήματος.

Η υποστελέχωση εξάλλου, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη γραφειοκρατία, είναι αυτή που ευθύνεται, για την υποβάθμιση και απαξίωση των Δημοτικών υπηρεσιών, με εργαζόμενους που πασχίζουν καθημερινά να ανταποκριθούν, στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις και αρμοδιότητες που τους καταλογίζονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria