Έκτακτες κυβερνητικές ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τη χαλάρωση των μέτρων - OlaDeka

Έκτακτες κυβερνητικές ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τη χαλάρωση των μέτρων

Ανοίγουν τα καταστήματα, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων και το SMS στο 13032

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:

Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε στη 1.30 μετά το μεσημέρι και-σύμφωνα με πληροφορίες- η λήψη των αποφάσεων μόνο εύκολη δεν είναι καθώς υπάρχουν αντίθετες απόψεις για το αν και πως θα πρέπει να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, να λειτουργήσει το εμπόριο και να ανοίξουν ορισμένες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Από τη μια, ορισμένα μέλη της εκφράζουν τις επιφυλάξεις ότι με τη δεδομένη αύξηση των μετακινήσεων θα υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορωναϊού και θα αυξηθούν τα κρούσματα ενώ άλλα εκτιμούν ότι η χαλάρωση των μέτρων, με κανόνες, θα λειτουργήσει θετικά.

Η συζήτηση γίνεται επί των κυβερνητικών προτάσεων για άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σάββατο 3 Απριλίου, για άνοιγμα του λιανεμπορίου με όρους που θα καθοριστούν, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου και σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Πάντως τα σημερινά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ δεν μεταβάλλουν ουσιαστικά την κατάσταση που παραμένει εξαιρετικά δύσκολη: 76 νεκροί, 739 διασωληνωμένοι και 3.616 κρούσματα.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα, (mall). Επίσης, σημειώνεται ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει κανονικά με επίσκεψη στα μαγαζιά και όχι με click away ή click inside. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έδειξε να βιάζεται και η εισήγηση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο από το Σάββατο ή το αργότερο τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου μόνον εφόσον συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:

Να μην υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους
Να γίνονται rapid test στους εργαζόμενους δύο φορές την εβδομάδα
Να διατηρηθεί το ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος
Οι ειδικοί συμφώνησαν να ανοίξουν και τα σχολεία μόλις κυκλοφορήσουν τα self test. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Βασίλη Κικίλια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria