άροσις και αγρότες: Mακροχρόνιες και δίκαιες συνεργασίες - OlaDeka

άροσις και αγρότες: Mακροχρόνιες και δίκαιες συνεργασίες

Από το 1956 η άροσις έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες αγρότες και πολλές γενιές αγροτών από την ίδια οικογένεια.

Οι συνεργασίες είναι μακροχρόνιες.

Ορίζεται όριο κατώτατης τιμής. Ακόμα και αν η πιάτσα πέσει χαμηλά ο αγρότης της άροσις θα πληρωθεί με ψηλότερη τιμή για να μείνει όρθιος οικονομικά.

Η άροσις είναι υποχρεωμένη να αγοράσει όλη τη σοδειά του αγρότη με βάση κοινές ποιοτικές προδιαγραφές. Κάποιοι συνεργάτες αγρότες ξεκίνησαν με 10 στρέμματα και λόγω της εμπιστοσύνης στη συνεργασία τα έφτασαν στα 100 και παραπάνω.

Ο αγρότης μπορεί να καθαρίσει τη σοδειά του στις εγκαταστάσεις της άροσις χωρίς να επιβαρυνθεί με έξοδα.

Ακόμα και αν κάποια σοδειά (π.χ. λόγω καιρού) δεν είναι ποιοτική, η άροσις, λόγω συνεργασίας και εμπειρίας, θα τη «συνεφέρει» και θα προσπαθήσει να τη διαθέσει σε άλλους πελάτες (π.χ. κονσερβοποιεία).

Ο γεωπόνος της άροσις συμβουλεύει και στηρίζει τον συνεργαζόμενο αγρότη και μεταφέρει την εμπειρία όλης της ομάδας των αγροτών.

Προτείνει στον αγρότη σπόρο που έχει δώσει καλές αποδόσεις στον συνάδελφο αγρότη της ομάδας.  

Στις συσκευασίες των προϊόντων άροσις αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παραγωγού και η περιοχή παραγωγής. Ο αγρότης είναι περήφανος που αγοράζουν το προϊόν του καταναλωτές σε 1.250 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και άλλα 250 στο εξωτερικό.

Η άροσις είναι Νο1 εταιρία σε πωλήσεις Ελληνικών Βιολογικών Οσπρίων. Ο συνεργαζόμενος βιοκαλλιεργητής απολαμβάνει υψηλές τιμές ανά κιλό και τα χωράφια του είναι πιο δυνατά και εύφορα.

Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η άροσις δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη να χρησιμοποιήσει την κάρτα αγρότη μέσα από πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και να αγοράζει εφόδια και να κάνει άλλα έξοδα πιο φθηνά.

Η συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή βοηθά τον αγρότη να μειώσει το κόστος παραγωγής και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η άροσις επεξεργάζεται τα υποπροϊόντα των συνεργαζόμενων αγροτών και τους τα δίνει πίσω σε μορφή βιολογικών φυτικών λιπασμάτων. Κυκλική οικονομία λοιπόν με το προϊόν να επιστρέφει στο χωράφι και να το βοηθάει να αυξήσει την παραγωγή του.
Προμήθευσε την άροσις με ελληνικά προϊόντα πατώντας εδώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria