Άργος Ορεστικο: Σε τι αποδίδεται ο θάνατος του 63χρονου οδοντιάτρου σύμφωνα με τη νεκροψία - OlaDeka

Άργος Ορεστικο: Σε τι αποδίδεται ο θάνατος του 63χρονου οδοντιάτρου σύμφωνα με τη νεκροψία

Ένας 63χρονος οδοντίατρος κατέληξε λίγες ώρες αφού υπεβλήθη στη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, ωστόσο η νεκροψία αποδίδει τον θάνατο σε ανακοπή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση θανάτου ενός 63χρονου οδοντιάτρου από την Καστοριά, λίγες ώρες αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Η είδηση αποτέλεσε τροφή για δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media, ωστόσο όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα Δευτέρα στη σορό του άνδρα, ο θάνατός του δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης στη Voria.gr, ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και ο θάνατος του προήλθε από ανακοπή. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο οδοντίατρος, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου το Σάββατο, αλλά τα ευρήματα της εξέτασης δείχνουν πως δεν αυτό δεν είχε επιπλοκές που να επιφέρουν τον θάνατο του 63χρονου.

Το ιστορικό, τα σενάρια και η νεκροψία

Ο 63χρονος οδοντίατρος υπεβλήθη στη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer το Σάββατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος αισθάνθηκε δυσφορία αργότερα στη μέρα όταν βρισκόταν στο σπίτι του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εφόσον αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατος του οδοντιάτρου ήταν αιφνίδιος, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής-νεκροψίας προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση θανάτου του άνδρα. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σήμερα και από το πόρισμα προκύπτει πως ο 63χρονος υπέστη ανακοπή, με τους ιατροδικαστές να απορρίπτουν κατηγορηματικά ως αιτία θανάτου τις παρενέργειες από το εμβόλιο.

Ακόμα, σύμφωνα, με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Voria.gr, κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας μετέβη σε θερμοκήπιο προκειμένου να ψεκάσει κάποια φυτά. Μάλιστα, γρήγορα άρχισε να διαδίδεται μία φήμη ότι είναι πιθανόν ο οδοντίατρος να κατέληξε από δηλητηρίαση. Πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας επισημαίνουν στη Voria.gr πως έχουν ληφθεί δείγματα για να γίνουν και οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις τις επόμενες μέρες, τονίζοντας πως το παραπάνω ενδεχόμενο πρέπει να ερευνηθεί πριν βγουν συμπεράσματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria