Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς για τον προγραμματισμό έργων παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη - OlaDeka

Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς για τον προγραμματισμό έργων παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη

Σύσκεψη παρουσία  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου σχετικά με την πορεία των έργων της Π.Ε. Καστοριάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλης Οικονομίδης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Στέλιος Κοτσάκος καθώς και προϊστάμενοι τεχνικών υπηρεσιών και τμημάτων της Π.Ε. Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε  διεξοδικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς. Ταυτόχρονα συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων και έργων υποδομής, καθώς και η ωριμότητα μελετών που υπάρχουν για την αξιοποίησή τους από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με το Φράγμα του Νεστορίου, τη Σήραγγα της Κλεισούρας και τα Δίκτυα Διανομής Φυσικού Αερίου.

Επίσης, συζητήθηκαν  τα οδικά έργα, τα έργα αγροτικής οδοποιίας, τα έργα τουριστικής προβολής και ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, τα έργα προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, της εκμετάλλευσης των υφισταμένων φραγμάτων για άρδευση, τα παράλληλα έργα αναδασμού, το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού κ.α

Ακόμη, αναφέρθηκαν στις νέες μελέτες που εντάχθηκαν για χρηματοδότηση σχετικά με τα οδικά δίκτυα, τα αρδευτικά δίκτυα, τα παράλληλα έργα αναδασμού, των εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων της Π.Ε. Καστοριάς, αλλά και για την αναστήλωση και συντήρηση εκκλησιαστικών ναών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria