Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για τα προβλήματα από το «κλείσιμο» της Κρυσταλλοπηγής. - OlaDeka

Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για τα προβλήματα από το «κλείσιμο» της Κρυσταλλοπηγής.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής Βασίλειος Νίτσας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορεστείων Τρύφωνας Σαραμπίνας σχετικά με  τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από το «κλείσιμο» του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάσθηκαν οι επιπτώσεις που προκύπτουν από την απαγόρευση εισόδου προσώπων και διέλευσης φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, στο πλαίσιο των μέτρων που εφάρμοσε η πολιτεία  από της 20 Νοεμβρίου 2020 για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

Ο κ. Σαββόπουλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα  δίκαια αιτήματα των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, ενώ ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και στη σχετική επιστολή που έχει ήδη σταλεί από της 20 Νοεμβρίου 2020, ημέρα εφαρμογής του μέτρου,  προς τον Υφυπουργό και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,  τον Διοικητή ΑΑΔΕ και τον ΕΟΔΥ, θέτοντας τα προβλήματα που δημιουργεί για την περιοχή το ¨κλείσιμο¨ της Κρυσταλλοπηγής και ζητώντας την λήψη ειδικών μέτρων  που να επιτρέπει τη διέλευση προσώπων και φορτηγών, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών κανόνων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αποφασίστηκε ότι είναι απαραίτητο να γίνει νέος κύκλος επαφών και να ζητηθεί εκ νέου από τα συναρμόδια υπουργεία η άρση της απαγόρευσης και η εφαρμογή παρόμοιων μέτρων όπως αυτά που ισχύουν και στα υπόλοιπα χερσαία συνοριακά σημεία ελέγχου του ελλαδικού χώρου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria