Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με το άτυπο Συντονιστικό Όργανο Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Καστοριάς - OlaDeka

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με το άτυπο Συντονιστικό Όργανο Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Καστοριάς

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, το  άτυπο Συντονιστικό Όργανο Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς, σχετικά με το Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον νέο εκλογικό νόμο. Το άτυπο όργανο  αποτελούνταν από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Τοιχιού Κατερίνα Πηγατσιώτη, Χιλιοδένδρου Δημήτρη Ζαρογιάννη,  Μαυροχωρίου Βασίλη Μιρκόπουλου και Ποριάς Πάρη Πασχάλογλου και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Συντονιστικό Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι προβληματισμοί και οι επιπτώσεις που προκύπτουν από την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση της 4ης κάλπης δηλ. την κατάργηση της κάλπης της ανεξάρτητης εκλογής των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων και των Προέδρων των Κοινοτήτων, και της ένταξης της υποψηφιότητας τους στα ψηφοδέλτια των εν δυνάμει υποψηφίων Δημάρχων.

Ο κ. Σαββόπουλος συμφώνησε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ κοινή ομολογία όλων είναι η αναγκαιότητα επαναφοράς της ενισχυμένης αναλογικής.

Δεν θα πρέπει να χαθεί η ανεξαρτησία των Κοινοτήτων και κυρίως η ευκαιρία των πολιτών να επιλέγουν τον εκπρόσωπο του χωριού τους, ανεξαρτήτως του αριθμού κατοίκων και των υποψηφίων  Δημάρχων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria