Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Κατάθεση «φωτιά» από τραγουδιστή - ηθοποιό - OlaDeka

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Κατάθεση «φωτιά» από τραγουδιστή – ηθοποιό

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς γνωστός τραγουδιστής που ασχολείται και με την υποκριτική τέχνη πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και ζήτησε να δώσει κατάθεση. Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανήκει στα θύματα, αλλά υποστήριξε πως γνωρίζει τον σκηνοθέτη και γι’ αυτό το λόγο ξέρει στοιχεία για την προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Ο τραγουδιστής εξετάστηκε ως μάρτυρας και φέρεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

Η δικογραφία βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία καλείται να χειριστεί αυτήν την πολύ λεπτή υπόθεση, μιας και αφορά αδικήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων. Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες από θύματα, οι οποίες θα ενσωματωθούν στην έρευνα και οι μάρτυρες θα εξεταστούν από την ίδια ανακρίτρια. Όμως σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε μήνυση, τότε το περιεχόμενό της θα εξεταστεί αρχικά από την Εισαγγελία και στη συνέχεια εφόσον ασκηθεί δίωξη, θα διαβιβάζεται στην ανακρίτρια.

Παράλληλα με την υπόθεση Λιγνάδη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η έρευνα για μία άλλη υπόθεση βιασμού που ως θύτης φέρεται γνωστός ηθοποιός. Η μήνυση είχε υποβληθεί πριν από λίγες ημέρες από τον Δημήτρη Άνθη, ο οποίος καταγγέλλει ότι βιάστηκε το 2006 σε ηλικία 22 ετών από συνομήλικό του ηθοποιό. Για τον συγκεκριμένο ηθοποιό, ο οποίος σήμερα είναι 37 ετών, έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι βρισκόταν στο περιβάλλον Λιγνάδη όντας μαθητής του και ότι ήταν παρών στο βιασμό που έχει καταγγείλει ότι υπέστη ο Νίκος Σ. από τον σκηνοθέτη. Η μήνυση αυτή βρίσκεται στα όρια της παραγραφής, καθώς το Μάιο του 2021 συμπληρώνεται η 15ετία. Η προανάκριση έχει ανατεθεί στην Αστυνομία και αναμένεται άμεσα, ίσως και αύριο, η δικογραφία να επιστρέψει στην Εισαγγελία και να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Τα επόμενα βήματα

Πλέον, οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία που θα φτάσουν στα χέρια τους ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν μηνύσεις νέων θυμάτων για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αν και η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Πρόθεση της εισαγγελικής αρχής είναι στην περίπτωση που έχει επαρκή στοιχεία να προχωρά στην άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων και στη συνέχεια να διαβιβάζει την δικογραφία στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Παράλληλα, η ανακρίτρια θα εξετάζει μάρτυρες οι οποίοι ενδεχομένως θελήσουν να συμπληρώσουν το πάζλ της υπόθεσης Λιγνάδη.

Η έρευνα της δικαιοσύνης, πάντως, θα συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς ενώ αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν και νέα πρόσωπα στο επίκεντρο μετά την κατάθεση του πρόεδρου του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας ο Πασχάλης Τσαρούχας προκειμένου να καταθέσει τους φακέλους με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού θα προσκομίσει το σύνολο των καταγγελιών, που φέρονται να είναι πολύ λιγότερες από 1.000, που αρχικά είχε αναφερθεί, δίχως ωστόσο ο ίδιος να σταχειολογήσει αν είναι ποινικά αξιοποιήσιμες ή όχι. Οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria