Πρόταση έργου 180.000 € στο Πράσινο Ταμείο από τον Δήμο Νεστορίου - OlaDeka

Πρόταση έργου 180.000 € στο Πράσινο Ταμείο από τον Δήμο Νεστορίου

Ο Δήμος Νεστορίου υπέβαλλε πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του έργου αποπεράτωσης του κτιρίου – αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Αγίας Άννας αρχικού προϋπολογισμού 180.000 €. Ο Δήμος Νεστορίου καταθέτει για πρώτη φορά πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο, μιας και δεν είχε αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο τα προηγούμενα χρόνια.  

Με το προτεινόμενο έργο θα ολοκληρωθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που παραμένει ημιτελής στην Αγία Άννα επί πολλά χρόνια. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες του οικισμού, κυρίως όμως μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Η επιδίωξη αυτή συνδυάζεται με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Ιεράς Μονής Τσούκας που υλοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

Ειδικότερα, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως χώρος υποδοχής των επισκεπτών, προβολής αρχειακού και μουσειακού υλικού που σχετίζεται με την Ιερά Μονή, τη βυζαντινή και όχι μόνο ιστορία της περιοχής, καθώς και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων θρησκευτικού και ιστορικού χαρακτήρα. Συνεπώς, η Ιερά Μονή Τσούκας σε συνδυασμό με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών στην Αγία Άννα και ευρύτερα στον Δήμο Νεστορίου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Γραφείο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria