ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανή απάτη με αγγελία που διακινείται σε σελίδες του Άργους για βοήθεια με τρόφιμα και πετρέλαιο - OlaDeka

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανή απάτη με αγγελία που διακινείται σε σελίδες του Άργους για βοήθεια με τρόφιμα και πετρέλαιο

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το απόγευμα, τουλάχιστον στο Άργος Ορεστικό, μετά από μια περίεργη ανάρτηση σε σελίδα στο facebook με το όνομα «Άργος Ορεστικό (Χρούπιστα)» κατά την οποία αμφιβόλου προελεύσεως προφίλ, με το όνομα «Ελένη Χαρούμενη γιαγιά».

Με την εν λόγω αγγελία το προφίλ εκλιπαρεί για παροχή βοήθειας για πετρέλαιο και τρόφιμα για την ίδια και τα παιδιά της, με αναρτημένο μάλιστα και αριθμό κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη η ανάρτηση παρακίνησε αρκετούς να ασχοληθούν με το θέμα. Όμως αν προσπαθήσει κάποιος να καλέσει τον αριθμό με απόκρυψη, τότε αυτομάτως η κλήση απορρίπετεται, καθώς όπως φαίνεται έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία φραγής για κλήσεις με απόκρυψη, κάτι που σημαίνει πως θέλουν να έχουν τον αριθμό που τους καλεί.

Δείτε την ανάρτηση.

Το θέμα κέντρισε το ενδιαφέρον και  της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Άργους Ορεστικού, Αφροδίτης Μπελονάκη, η οποία προσπάθησε να ερευνήσει αν πρόκειται για γυναίκα και οικογένεια από το Άργος Ορεστικό ή από την γύρω περιοχή. Σε επικοινωνία που έχει με άτομο που ήρθε σε επαφή με το νούμερο που αναφέρει η εν λόγω ανάρτηση, υποστήριξε ότι είναι από τον Πύργο Ηλείας! Αυτό και μόνο δημιούργησε δυσμενή εντύπωση, καθώς ανάμεσα σε χιλιάδες σελίδες στο facebook επιλέγει μια σελίδα του Άργους Ορεστικού, που είναι τόσα χιλιόμετρα μακριά!

Μάλιστα με προηγούμενα παρόμοια περιστατικά να προέρχονται από την ίδια γεωγραφική περιοχή, συνηγορούν για την περίπτωση απάτης. Η ανάρτηση έχει κι όλας πολλά κυρίως εκφραστικά λάθη.

Ο ditikostipos.gr ερεύνησε το θέμα και μας αναφέρθηκε πως διάφορα κυκλώματα με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να συλλέξουν αρχικά αριθμούς κινητών τηλεφώνων μέσα από τα οποία οι επιτήδειοι μπορούν να οδηγηθούν στα στοιχεία του κατόχου. Εφόσον εκδηλώση ενδιαφέρον, στοχοποιείται ως οικονομικά άνετος και μπαίνει σε λίστα από την οποία γίνεται μελλοντικός στόχος απάτης!

Το γεγονός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έχει καταγγελθεί στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση! Ταυτόχρονα η ανάρτηση έχει κατέβει από την σελίδα!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria