Νέος κύκλος Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Πότε αναμένονται οι αιτήσεις και ποια τα κριτήρια - OlaDeka

Νέος κύκλος Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Πότε αναμένονται οι αιτήσεις και ποια τα κριτήρια

Τέλος του καλοκαιριού αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» – Με κριτήρια γεωγραφικά και κλιματικά.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ προκειμένου να στηρίξει όσους πραγματικά το χρειάζονται.
Για τον λόγο αυτό θα ισχύσουν νέα κριτήρια τα οποία όπως όλα δείχνουν, θα είναι κλιματικά και εισοδηματικά. Στόχος είναι να εντάσσονται κατά προτεραιότητα τα φτωχότερα νοικοκυριά και όσα βρίσκονται σε περιοχές που επικρατούν ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Παράλληλα επανεξετάζονται τα ποσοστά επιδότησης των επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αλλά και η λίστα των επιλέξιμων παρεμβάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ μελετώνται μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας στην επόμενη φάση του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα γίνει διαβούλευση και σε συνεργασία με το ΤΕΕ «θα συζητήσουμε και θα θέσουμε νέα κριτήρια με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως είναι η ηλικία του κτιρίου, το ετήσιο εισόδημα αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μιας περιφέρειας. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα προωθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” ώστε και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να μειώσουμε και από την άλλη να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα για τη χρήση ενέργειας».

Σύντομα ο υπουργός Περιβάλλοντος πρόκειται να υπογράψει άλλωστε απόφαση για την επιδότηση νοικοκυριών στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση προκειμένου ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να προχωρήσει σε επανασυνδέσεις. Πρόκειται για νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, που αγγίζουν τα όρια της φτώχειας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria