ΚΚΕ: Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στον αθλητισμό οδηγούν σε επικίνδυνο κατήφορο - OlaDeka

ΚΚΕ: Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στον αθλητισμό οδηγούν σε επικίνδυνο κατήφορο

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Με αιφνιδιαστική τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, παραβιάζει με ωμό τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Σαν να ζήλεψε “μαύρες εποχές”, που ο υφυπουργός Αθλητισμού διόριζε διοικήσεις, παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που ήδη έχουν προκηρυχθεί, αλλάζοντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, διορίζοντας εφορευτικές επιτροπές της αρεσκείας του, μεθοδεύοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που δεν είναι αδιάβλητες.

Κι όλα αυτά, για να μπορέσει να ελέγξει τις διοικήσεις και τα σωματεία. Φτάνει σε σημείο να ζητάει εξουσιοδότηση να καθορίσει ο ίδιος την εκλογική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος της. Είναι τέτοια η πρεμούρα του να «σημαδέψει την τράπουλα» που αλλάζει ξανά και ξανά τις διαδικασίες. 

Ο πανικός και τα αδιέξοδα οδηγούν σε αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο τον κύριο Αυγενάκη, που όπου σταθεί κι οπού βρεθεί μιλάει για τη στήριξη του πρωθυπουργού  στο έργο του. 

Ο αθλητικός κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα και να ζητήσει εδώ και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την κατάπτυστη αυτή τροπολογία. 

ΑΘΗΝΑ 17/2/2021                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria