Καστοριά - Τι ανακοίνωσε στην σύσκεψη για το ΒΙΠΑ ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε - Σημαντικά νέα - OlaDeka

Καστοριά – Τι ανακοίνωσε στην σύσκεψη για το ΒΙΠΑ ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε – Σημαντικά νέα

Σύσκεψη για την αξιοποίηση του ΒΙΠΑ Καστοριάς και τα επόμενα βήματα για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25/02/21 στις 19:00 στο Επιμελητήριο Καστοριάς. Κεντρικό πρόσωπο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Αθανάσιος Ψαθάς, που διαχειρίζεται ένα δίκτυο 29 Βιομηχανικών Περιοχών Πανελλαδικά.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος (δεν παρευρέθη λόγω συμμετοχής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο), ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης (είναι στην Αθήνα και εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Λάζαρο Ζήση, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου (παρευρέθη), ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος (εκπροσωπήθηκε με αντιδήμαρχο του) και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Την σύσκεψη άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΒΕ λέγοντας: «Κατ’ αρχήν απευθύνομαι στην Μαρία την Αντωνίου την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, η οποία με δική της πρωτοβουλία συνετέλεσε στο να γίνει η σημερινή σύσκεψη, έτσι ώστε να επιλυθούν σημαντικά πράγματα σε σχέση με εξελίξεις με το ΒΙΠΑ Καστοριάς.»

Αρκετή ώρα μετά οι συμμετέχοντες μίλησαν ζωντανά στο oladeka.com – Ο κ. Ψαθάς ανάμεσα σε άλλα δήλωσε:

«Ο σκοπός μας ήταν με την πρωτοβουλία την οποία αναλήφθηκε να προσφέρουμε κάτι πιο ελκυστικό στην επιχειρηματική κοινότητα για να μπορέσει να επενδύσει στην Καστοριά και ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό πάρκο. Ως ΕΤΒΑ κάνουμε κάτι ειδικό για την Καστοριά γιατί χρειάζεται αυτή η ανάπτυξη σιγά – σιγά βλέπουμε ότι οι εξωτερικές υποδομές αυξάνονται, το οποίο θα βοηθήσει τη διακίνηση προϊόντων και αγαθών και γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν, αυτό που προτείναμε και προσφέρουμε στην επιχειρηματική κοινότητα είναι σε σχέση με τη σημερινή τιμή πώλησης να υπάρξει μια μείωση της τάξης του 15% από την πλευρά της ΕΤΒΑ και επειδή μέρος του τιμήματος το οποίο πληρώνε ο επιχειρηματίας κατά 20% πηγαίνει στην πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, στην περιφέρεια δηλαδή, αν η περιφέρεια δεχτεί και η ίδια να μειώσει το δικό της το ποσοστό, τότε η τιμή διάθεσης του οικοπέδου θα πέσει πάρα πολύ, σχεδόν θα έλεγα στο 65 με 70% της σημερινής τιμής. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ο τρόπος με τον οποίον το προτείνουμε αυτό είναι φορολογικά αναγνωρίσιμος 100%, το όφελος του επιχειρηματία είναι πολλαπλό.»

Από 22.000 € ανά στρέμμα για αγορά, θα μπορεί ένας επενδυτής να χτίσει, να έχει ιδιοκτησία επιφανείας και δικαίωμα χρήσης γης στο ΒΙ.ΠΑ. , με 1.500€ το στρέμμα ανά έτος.

Δείτε τι απαντάει στο oladeka.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Αθανάσιος Ψαθάς:

Η Μαρία Αντωνίου εισέρχεται στο χώρο του ΕΒΕ συνοδεία του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε κ. Αθανάσιου Ψαθά
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria