ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Kούρδους των SDF - OlaDeka

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Kούρδους των SDF

Ο εντοπισμός των 13 Τούρκων σε σπηλιά του βορείου Ιράκ προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στο εσωτερικό της Τουρκίας, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος Ερντογάν να εξαπολύσει σκληρή «επίθεση» εναντίον των ΗΠΑ λόγω της συνεργασίας των Αμερικανών με δυνάμεις που η Άγκυρα θεωρεί ως «τρομοκράτες» πέραν του PKK.

Οι δυνάμεις SDF (Syrian Democratic Forces) αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στο μέτωπο της Συρίας, στη μάχη απέναντι στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος / ISIS / Daesh» κάτι που ενοχλεί την Άγκυρα, όμως η προεδρία Μπάιντεν δεν πρόκειται να διακόψει αυτή τη στρατηγική συνεργασία.

Αυτό ξεκαθάρισε και ο εκπρόσωπoς τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας John Kirby, έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο, για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ στη Συρία υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν.

Κατηγορηματικός ο αξιωματούχος του Πενταγώνου

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ έχουν συνεργαστεί με τις δυνάμεις SDF κατά του ισλαμικού κράτους (ISIS) και θα συνεχίσει να το κάνει υπό την προεδρία Τζο Μπάιντεν». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι στρατιωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της απειλής του ISIS.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο, η ερώτηση του δημοσιογράφου ο οποίος έκανε λόγο για «λεφτά Αμερικανών φορολογουμένων για την στήριξη οργανώσεων που αντιτίθενται στις ενέργειες και δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ενδεχομένως κατάλαβε «που το πήγαινε ο δημοσιογράφος» και απάντησε κατηγορηματικά ότι: «όπως έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ήττα του ISIS είναι μέσω των δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και στο πλαίσιο αυτό ενεργούμε καθ’ αυτόν τον τρόπο με τις δυνάμεις SDF στη Συρία».

Ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει στην «σπόντα» του δημοσιογράφου για τα λεφτά των Αμερικανών πολιτών λέγοντας ότι: «Εάν με ρωτάς αν νομίζω ότι ο Αμερικανός φορολογούμενος εξυπηρετείται από τις προσπάθειες του συνασπισμού μας να νικήσει το ISIS θα έλεγα, απολύτως».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria