ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ 1-2 ΚΑΙ 3 ΤΟΥ 50% ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ - OlaDeka

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ 1-2 ΚΑΙ 3 ΤΟΥ 50% ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θετικότατες οι εξελίξεις για τις επιστρεπτέες προκαταβολής 1-2 και 3 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αποφάσισε, η ως άνω επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, να δώσει την δυνατότητα  μετατροπής εκ των ΥΣΤΕΡΩΝ ΣΕ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ένα μέρος των ενισχύσεων στα κράτη μέλη. 

Έτσι σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η Δωρεάν ενίσχυση να φτάνει στο ποσοστό 50%. Η ως άνω εξέλιξη δίνει τέλος στην ΑΓΩΝΙΑ των επιχειρήσεων και επαγγελματιών οι οποίοι υπολογίζονται σε 145.000. 

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΝΣΕΚΤΕ με το υπ αριθμόν πρωτ. 706/14-12-2020, δελτίο τύπου, είχε διαμαρτυρηθεί εντονότατα στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών ,Εργασίας και Ανάπτυξης για μη ισονομία και κατάφωρη αδικία των συναδέλφων, οι οποίοι είχαν ενισχυθεί με τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1-2 και 3 και την ολοκληρωτική επιστροφή τους, εν σχέση με τον 4ο και 5ο κύκλο που οι ενισχύσεις ήταν επιστρεπτέες το 50%.

       Για το Δ.Σ.

Με εκτίμηση

                                                              Ο Πρόεδρος

                                                    Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria