Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας - OlaDeka

Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης. Πριν από λίγο ξεκίνησε η απολογία του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. Νωρίτερα το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει. Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν παρών καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και προσκόμισε στοιχεία. Οι δικαστές έκριναν πως όλα στη διαδικασία έγιναν δικονομικά σωστά.

Υπενθυμίζεται ότι η ένσταση αφορούσε στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, Δημήτρης Λιγνάδης δεν είχε κριθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. 

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος Δ. Λιγνάδης κάνει λόγο για σκευωρία η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και τις αναρτήσεις της Ελενας Ακρίτα περί παραίτησής του από το Εθνικό Θέατρο. «Σκοπός τους» σύμφωνα με τον Λιγνάδη (σ.σ.: εκείνων που τον διώκουν) ήταν «η ηθική μου εξόντωση δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή».

Ο κατηγορούμενος αποδίδει ακόμα πρόθεση στους διώκτες του ότι θα είχαν και οικονομικό όφελος απ’ αυτή την ιστορία, βρίσκοντας δύο αδίστακτους που τον κατήγγειλαν ως τον βιαστή τους. Στο 27σελιδο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στους δύο αλλοδαπούς που στράφηκαν σε βάρος του, στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις καταγγελίες σε βάρος του εμφανιζόμενος αμέσως ενώπιον των Αρχών και θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή τους.

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα έχει ως εξής

LIGNADIS-1.jpg
LIGNADIS-2.jpg
LIGNADIS-3.jpg
LIGNADIS-4.jpg
LIGNADIS-5.jpg
LIGNADIS-6.jpg
lignadis-7.jpg
lignadis-8.jpg
lignadis-9.jpg
lignadis-10.jpg
lignadis-11.jpg
lignadis-12.jpg
lignadis-13.jpg
lignadis-14.jpg
lignadis-15.jpg
lignadis-16.jpg
lignadis-17.jpg
lignadis-18.jpg
lignadis-19.jpg
lignadis-20.jpg
lignadis-21.jpg
lignadis-22.jpg
lignadis-23.jpg
lignadis-24.jpg
lignadis-25.jpg
lignadis-26.jpg
lignadis-27.jpg

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria