Απολογείται ο Δημήτρης Λιγνάδης: Δηλώνει αθώος και αρνείται όλες τις κατηγορίες - OlaDeka

Απολογείται ο Δημήτρης Λιγνάδης: Δηλώνει αθώος και αρνείται όλες τις κατηγορίες

Απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη για ακύρωση της προδικασίας. Ξεκίνησε η απολογία του – Τι αναφέρει στο υπόμνημα

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείο πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης, το απόγευμα της Δευτέρας,  προκειμένου να απολογηθεί. Λίγο νωρίτερα είχε απορριφθεί η ένσταση του για ακύρωση της προδικασίας από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, δηλώνει αθώος και, σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ότι ουδέποτε εκδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικους, ούτε ήρθε σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα άτομα, είτε με συναίνεση είτε χωρίς.

Επίσης αρνείται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ή ότι είχε ποτέ στην κατοχή του ναρκωτικά.

“Το ΣΕΗ με φθονεί”

“Κατασκευασμένες” χαρακτηρίζονται οι μηνύσεις στο υπόμνηημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι αιτία για την έρευνα που διενεργείται σε βάρος του ειναι η αντιπαλότητα του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, λέγοντας ότι “τα πρόσωπα αυτά με φθονούν”.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “οι εις βάρος μου δύο μηνύσεις, όπως επίσης και η μαρτυρικές καταθέσεις είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά. Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί συμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ενωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ως ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφές παραστάσεις στο Εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ’αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής μου ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγην ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας”.

“Κανένα ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα”

Στρέφεται δε και σε βάρος των μηνυτών του και θυμάτων κατά την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας τους “αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους” που “έφτιαξαν δύο ιστορίες, μία τον Αύγουστο του 2010 και 1 τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μία στοιχειώδη αξιοπιστία”.

Όσο για την κατηγορία, υποστηρίζει πως “Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε σεξουαλική επαφή, με ή χωρίς τη συναίνεση τους, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε είχα ούτε διέθετα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία”.

Αναφορικά με τη δεύτερη μήνυση για βιασμό σε βάρος του, υποστηρίζει πως από τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχει προτείνει, από την 1 Αυγούστου 2015 μέχρι τέλη Αυγούστου 2015 “βρισκόμουν συνεχώς την Ιθάκη για διακοπές μαζί με τον αδερφό μου και την κόρη του, φιλοξενούμενοι από την προσωπική μου φίλη, συνάδελφο και πρώην υπουργό πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα με τον πρώην σύζυγό της Διονύσιο Παναγιωτάκη”.

Σχετικά με τις περιγραφές του μηνυτή και του μάρτυρα του σπιτιού του κατηγορουμένου, και συγκεκριμένα στην θέα του σπιτιού του στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό, καθώς και για τη γάτα, την οποία έχει, ισχυρίζεται ότι “αυτά τα στοιχεία ναι μεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς πράγματι το σπίτι μου έχει θέα στην Ακρόπολη και πράγματι έχω μία γάτα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν αποδεικνύουν ότι η ως άνω έχουν έρθει στο σπίτι μου, διότι φωτογραφίες τόσο του σπιτιού μου με τη συγκεκριμένη θέα, όσο και της γάτας μου έχουν αναρτηθεί στο site spitishoot ήδη από το 2015 και έτσι ο καθένας θα μπορούσε να τα γνωρίζει χωρίς να έρθει ποτέ στο σπίτι μου”.

Τέλος, για την 40χρονη μάρτυρα αναφέρει: “πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου και ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε, και για το λόγο αυτό με παρακολουθούσε συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία μου, στο θέατρο και στις διακοπές μου επί 20 χρόνια μέχρι και πρόσφατα”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria