ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ 4 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! - OlaDeka

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ 4 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!

Τα δύο από τα τέσσερα αφορούν σε πολίτες που διαμένουν μόνιμα σε χωριό της ΠΕ Φλώρινας. Το τρίτο είναι αλλοδαπή που έμενε στην Καστοριά αρκετούς μήνες πριν αλλά από τότε διαμένει σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ το τέταρτο δεν υφίσταται, αφού αφορά σε κάτοικο κωμόπολης της ΠΕ Καστοριάς που ενώ αρχικά έκανε ένα τεστ στην Καστοριά και έδειξε θετικό, όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο Καστοριάς για καρδιολογικό πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για νοσηλεία, όπου πέρασε από τρία διαδοχικά τεστ τα οποία ΟΛΑ ήταν αρνητικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ασθενής (που υπέστη έμφραγμα) νοσηλεύεται στην καρδιολογική του ΑΧΕΠΑ χωρίς βέβαια να έχει διαγνωστεί τελικά ως θετικός στον κορονοϊό.

Όσον αφορά στα τρία πρώτα κρούσματα, το…αλαλούμ και η «χρέωση» τους στην Καστοριά, οφείλεται στον τρόπο που καταμετρά και κατανέμει τελευταία ο ΕΟΔΥ τις περιπτώσεις ασθενών που καταγράφονται ως θετικοί στον κορονοϊό, δηλαδή λαμβάνεται υπόψιν ο αριθμός μητρώου ασφαλισμένου και όχι η μόνιμη κατοικία του.

Δηλαδή, οι τρεις πολίτες που καταγράφηκαν και «χρεώθηκαν» στην Καστοριά, είχαν εγγραφεί κάποια στιγμή στο παρελθόν με αριθμό μητρώου του ΟΓΑ στην Καστοριά. Τώρα όμως δεν έχουν καμιά σχέση με την περιοχή μας. Όσον αφορά στο τέταρτο χθεσινό κρούσμα, επαναλαμβάνουμε απλά ότι δεν υπήρξε ποτέ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΠΕ Καστοριάς βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης αυτής της γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας που δημιουργεί στρεβλή και μη αληθινή εικόνα στις ανακοινώσεις των κρουσμάτων.

Τέλος να σημειώσουμε ότι αντίθετα με όλα τα προηγούμενα, το σημερινό 1 κρούσμα ισχύει και μάλιστα, έχει διαγνωστεί θετικό ακόμη ένα άτομο που είναι συγγενής του σημερινού κρούσματος και θα ανακοινωθεί αύριο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria