Ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αναλογιστική ΕΛΓΑ - OlaDeka

Ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αναλογιστική ΕΛΓΑ

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός, ώστε να γίνει αντιληπτό, ότι δεν άλλαζε κάτι στις πολιτικές του ΥΠΑΑΤ και των φορέων του μετά την αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Μέσα σε μόλις 1,5 μήνα, συνεχίζουν την καταστροφική διαχείριση των ζημιών από τον «ΙΑΝΟ», συνεχίζουν το μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις επιδοτήσεις και το διαγωνισμό για τον τεχνικό σύμβουλο, δεν αλλάζουν τίποτα στην πολιτική των «ιστορικών δικαιωμάτων», παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του πρώην υπουργού, αποστελεχώνουν το ΥΠΑΑΤ και τους φορείς από προσωπικό που «εγκαταλείπει το σκάφος», μέσω της κινητικότητας, οι πληρωμές των μέτρων του ΠΑΑ καθυστερούν εγκληματικά, και πολλά άλλα.

Για να σώσουν τη παρτίδα, επικοινωνιακά και μόνο, καταφεύγουν σε δράσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, «ξεπαγώνοντας», έργα που οι ίδιοι «πάγωσαν», κατηγορώντας, μάλιστα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τελευταία προσπάθεια, αυτή της πολιτικής ηγεσίας του ΕΛΓΑ, η οποία ανακοινώνει την αναλογιστική μελέτη, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα.

Για τον προσεκτικό αναγνώστη, ο οποίος θα ξεκινήσει από την πρόσφατη απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του ΕΛΓΑ (α/α 107 – 12/2/21) και εξετάζοντας τα έχοντας υπόψη θα φτάσει μέσω της διαύγειας στις αποφάσεις και την προκήρυξη του διαγωνισμού από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΛΓΑ (ΣΧΕΤ.: ΑΔΑ: 69Κ946ΨΧΞ5-Ζ1Τ και ΩΞ4Ζ46ΨΧΞ5-ΑΦ9 και 19PROC005838630), όπου αποδεικνύεται ότι από το τέλος του 2018 η προηγούμενη διοίκηση με απόφαση της ξεκίνησε την επεξεργασία με τις υπηρεσίες των όρων και του στόχου της αναλογιστικής. Στις 5/11/2019, προχώρησε στην διακήρυξη του πρόχειρου διαγωνισμού, τον οποίο πάγωσε η σημερινή πολιτική ηγεσία από τον Ιανουάριο του 2020. Παρά το γεγονός ότι τον Ιούλιο του 2020, σε συζήτηση στη Βουλή, δεσμευόταν ότι η αναλογιστική μελέτη προχωράει, το Φεβρουάριο του 2021, «ανακαλύπτει», ότι κάπου υπάρχει και αυτή και την ξαναφέρνει στην επικαιρότητα, με τρόπο που πιστεύει ότι θα καλύψει τις ευθύνες καθυστέρησης.
Δυστυχώς κύριοι της ΝΔ, τα ίδια τα έγγραφα από τη Διαύγεια σας διαψεύδουν.

Μέσα στην καταστροφική πολιτική σας για τον πρωτογενή τομέα, αποτελεί πράγματι όαση, να ενστερνίζεστε τη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και αν την οικειοποιείστε. Όπως κάνατε και με το πρόγραμμα για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στην εκτιμητική διαδικασία.

Δεν μας έχετε, όμως, πει τίποτα για το πρόγραμμα κατάρτισης του γεωτεχνικού προσωπικού του ΕΛΓΑ, μέσω ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού σχεδόν 1.000.000 ευρώ που είχε εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΛΓΑ. Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται;

Δυστυχώς και της κυβέρνησης, το μήνυμα που εκπέμπει η πολιτική σας τόσο στον αγροτικό κόσμο, όσο και στους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ, είναι μήνυμα παλινωδιών, ευκαιριακής και επικοινωνιακής πολιτικής μόνο, που οδηγούν με γρήγορα βήματα στην διάλυση του δημόσιου συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων στη χώρα.

Δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς, ούτε πολύ περισσότερο ο αγροτικός κόσμος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria